iPhone SE 4 donosiAction dugme, USB-C port i Face ID


Očekuje se da će iPhone SE 4, poznat i pod kodnim imenom Ghost, dobiti novi dizajn koji će uglavnom biti preuzet iz osnovnog modela iPhone 14. Prema našim izvorima, iPhone SE 4 će koristiti modifikovanu verziju šasije iPhone 14 i zadržati testne parametre iPhone 14 za interna testiranja.

Što se tiče šasije, očekuju se dve glavne promene - Action dugme i USB-C port. Action dugme, nedavno predstavljeno na iPhone 15 Pro, multifunkcionalno je dugme koje zamenjuje prekidač za isključivanje zvuka na novijim iPhone modelima. Može se konfigurisati da obavlja različite akcije, u zavisnosti od korisnikovih preferenci.

iPhone SE 4 će takođe dobiti USB-C port kako bi se uskladio sa nadolazećim propisima Evropske unije. Naši izvori su videli obimne reference za E85 konektor, kako Apple interno naziva USB-C. Osim ove dve glavne razlike, ne planiraju se značajne promene na šasiji u poređenju sa iPhone 14, verovatno neće imati zakrivljene ivice kao iPhone 15 linija.

Što se tiče zadnje strane uređaja, naredni iPhone SE će imati jednu kameru sa blicem raspoređenim slično kao kod treće generacije iPhone SE. Tačan dizajn dela za kameru još nije jasan u trenutku pisanja. Apple je razvio barem pet različitih dizajna dela za kameru, sa sitnim razlikama među njima. Svrstavaju se u dve glavne kategorije:

- Kamera i blic obuhvaćeni u jednom, oblom obliku dela za kameru.
- Samo prsten kamere izdignut iznad glavne pozadine uređaja.

Preliminarni podaci sugerišu da bi iPhone SE 4 mogao imati 48-megapikselnu zadnju kameru, što predstavlja značajan upgrade u odnosu na trenutni model.

iPhone SE 4 će takođe verovatno dobiti novi OLED ekran, preuzet iz iPhone 14. Uređaj neće imati Touch ID dugme, već će koristiti Face ID za biometrijsku identifikaciju. Primećene su brojne reference za "Pearl", interni kodni naziv Apple-a za Face ID i povezani hardver, u vezi sa četvrtom generacijom iPhone SE.

Apple takođe radi na internom 5G modemima, kodnog imena "Sinope", i koristi iPhone SE 4 za testiranje novog hardvera. Trenutne informacije ukazuju da se novi modem testira na iPhone SE 4 i izvedenici iPhone 15 Pro Max-a, poznatoj kao "D84S". Prvobitno je novi 5G modem trebao debitovati sa iPhone 16 linijom, dostupan za celu seriju. Prema informacijama naših izvora, ovo sada možda neće biti slučaj. Takođe, Qualcomm je nedavno izdao saopštenje za medije u kojem navodi da će kompanija obezbeđivati modem mobilnih telefona za Apple do 2026. godine.

Prethodne tvrdnje sugerisale su da Apple razvija iPhone SE 4 isključivo za testiranje modema, i da nije bio namenjen masovnoj proizvodnji ili puštanju u javnost. Ova teorija deluje neverovatno, jer ne objašnjava nivo truda koji je uložen u ukupan dizajn uređaja, uključujući višestruke iteracije dela za kameru, kao i promene delova.

Ako je iPhone SE 4 bio namenjen isključivo za testiranje modema, to verovatno ne bi zahtevalo redizajn kamere ili uključivanje Action dugmeta. Sa pragmatičnog stanovišta, bilo bi logičnije ponovo koristiti postojeće delove sa minimalnim izmenama, kao što je urađeno sa D84S.

Vredno je napomenuti da su ovi podaci preliminarni i odnose se na fazu pre-produkcije. Četvrta generacija iPhone SE-a još je u ranoj fazi razvoja i uvek su moguće promene. Iz tog razloga, ovi podaci možda se neće u potpunosti poklopiti sa specifikacijama finalnih proizvodnih jedinica, ukoliko projekat dosegne ovu fazu. Za dodatne detalje o onome što možete očekivati, pogledajte naš poseban vodič za iPhone SE 4.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.