Mala kompanija preti tužbom Meti zbog korištenja zaštićenog imena


Način na koji Meta koristi ime "Threads" u Velikoj Britaniji doveden je u pitanje od strane britanske softverske kompanije, koja tvrdi da poseduje zaštitni znak za tu reč i daje Meta rok od 30 dana da prestane koristiti ovaj naziv.

Threads Software Limited tvrdi da je njegovi advokati uputili pismo kompaniji Meta, vlasniku Facebook-a i Instagram-a, u ponedeljak. Ako Meta ne prestane koristiti ime Threads, Threads Software Limited najavljuje da će zatražiti sudsku zabranu.

Britanska kompanija je 2012. zaštitila ime Threads za svoju platformu inteligentnih poruka, koja može čuvati e-poštu kompanije, tvitove i glasovne pozive preko interneta u cloud bazi podataka.

U saopštenju za medije, kompanija je navela da je odbila četiri ponude koje su advokati Meta-e napravili za kupovinu domena "threads.app".

Kada je Meta pokrenuo Threads, svoju društvenu medijsku aplikaciju koja je osmišljena kao konkurencija Elon Musk-ovom X, britanska kompanija tvrdi da je uklonjena sa Facebook-a.

Džon Yardley, direktor Threads Software Limited, izjavio je da posao "se suočava sa ozbiljnom pretnjom od jedne od najvećih tehnoloških kompanija na svetu."

Meta-ina aplikacija je lansirana u julu, ubrzo nakon što je Musk izazvao kontroverzu uvođenjem privremene granice za broj tvitova koje korisnik može videti.

Zatim je pretekla ChatGPT i postala najbrža aplikacija koja je dostigla broj od 100 miliona korisnika, što je postigla za pet dana. Pomažući tome, Threads je povezan sa Instagramom.

Do kraja jula, Mark Cukerberg je izjavio da je više od polovine korisnika Threads-a prestalo da koristi platformu. Od tada, aplikacija je uvela nove funkcije i do sada ima 120 miliona aktivnih korisnika ovog meseca.

"Mi smo svesni da je ovo klasična 'Bitka Dejvida i Golijata' sa Metom," rekao je Yardley.

"I iako oni možda misle da mogu koristiti bilo koje ime koje žele, to im ne daje pravo da koriste zaštitni znak Threads."

Meta nije odmah odgovorio na zahtev Insider-a za komentar.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.