Meta će naplaćivati 14$ za Instagram ili Facebook bez reklama


Prema izveštajima, Meta planira da naplati 14 dolara za pristupanje ad-free Instagramu ili Facebooku u Evropi, gde će korisnici imati opciju da plate naknadu ili pristanu da vide personalizovane oglase.

Ako korisnici u Evropi žele pristupiti i Instagramu i Facebooku, mogu ih dobiti u paketu po ceni od 17 dolara mesečno, izveštava Wall Street Journal.

Meta navodno predstavlja cene evropskim regulatorima koji žele da Mark Zakerberg prestane koristiti lične podatke za ciljanje oglasa na evropske građane bez njihovog pristanka.

"Korisnici bloka mogu imati tri opcije do kraja ovog meseca: platiti, besplatno koristiti ali pristati na personalizovane oglase ili odustati, pri čemu poslednja opcija izgleda vrlo primamljivo", navodi se u izveštaju.

Oni koji plate pretplatu neće videti oglase, dok će Meta i dalje nuditi besplatne verzije aplikacija sa oglasima u Evropskoj uniji.

Meta je prisiljena od strane EU da zatraži dozvolu od svojih korisnika pre nego im prikaže ciljane reklame, nakon niza regulatornih odluka koje su izazvale izazove u vezi s njihovom finansijskom strategijom.

Ranije ove godine pojavili su se izveštaji da Meta testira novu pretplatničku uslugu koja bi omogućila korisnicima Facebooka i Instagrama plaćanje za provereni nalog.

Meta takođe radi na razvoju generativnog AI četbota nazvanog "Gen AI Personas" za mlađe korisnike.

Prema izveštajima, AI četbot "dolazi u više personi usmerenih ka angažovanju mladih korisnika sa raznobojnim ponašanjem".

Meta planira da razvije desetine AI chatbotova ličnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.