Nove AI dunkcije dolaze u Google Maps


Naizgled, veštačka inteligencija nije prolazni trend - svaka tehnološka kompanija se trka da unese što više AI funkcija u svoje proizvode, a tu spada i Google. Bard je odgovor kompanije na ChatGPT i čak se integriše sa Google proizvodima poput Docs, YouTube-a i Gmail-a.

Izgleda da je Maps najnoviji Google proizvod koji se uhvatio za "AI boginju". Kompanija je najavila šest novih AI funkcija koje stižu na Google Maps, uključujući sposobnost pretrage vizualnih obeležja, AR pretragu i lansiranje Immersive View za rute.

Visual Search
Vizuelna pretraga je nova alatka na Google Maps-u koja koristi fotografije koje su delili korisnici Google Maps-a kako bi se vratili rezultati za opšte pretrage. Na primer, možete pretražiti "uličnu umetnost" na Google Maps-u i dobiti odgovarajuće slike sa lokacija blizu vas. Ako želite pronaći kafić koji pravi "latte art sa životinjama", pretražite to, i Google Maps će tražiti slike koje se poklapaju sa tom opisom.

Google kaže da će ova funkcija biti dostupna na iOS i Android uređajima ove nedelje.

Explore by Topic
Kada tražite nešto na Google Maps-u, vaši rezultati će uskoro izgledati drugačije nego inače. To je zato što Google koristi AI da grupiše rezultate u različite tematske grupe. Cilj je grupisati različite vrste rezultata u tematske liste, tako da kada vidite listu koja odgovara vašim interesovanjima, trebalo bi da se možete fokusirati na relevantnije rezultate. Takođe možete sačuvati ove rezultate u listama za kasnije pregledanje.

Immersive View for Routes
Google koristi AI za spajanje milijardi Street View slika kako bi stvorio interaktivni prikaz bilo kog datog mesta. Možete doživeti destinaciju, uključujući stvari poput simulacija saobraćaja i vremenskih efekata, kada tražite uputstva za vožnju biciklom, peške i automobilom, koristeći prethodno dostupne Street View podatke. Google je najavio ovu funkciju tokom I/O 2023, i konačno je dostupna ove nedelje.

Driving and navigation
Uskoro ćete primetiti realističnije zgrade i autoputne trake tokom navigacije, što me posebno raduje. Što više mape odražavaju stvarni svet, lakše je pratiti uputstva. Takođe ćete videti kada postoje trake za više putnika (HOV) na ruti, kao i ograničenja brzine u još 20 zemalja.

Informacije o punjačima za električne automobile
Ako imate električni automobil, novi Google Maps ažuriranje daće vam više informacija koje bi trebalo da pomognu tokom vaše rute. Google Maps će vam reći da li je punjač kompatibilan sa vašim automobilom, kada je ta stanica poslednji put korišćena, kao i koliko brzo ili sporo taj punjač radi. Prema Google-u, 25% punjača za električne automobile u SAD-u uvek su van funkcije - jao - pa će ove promene pomoći. Google nije objasnio na koji način tačno AI ulazi u ove funkcije, ali možda inteligentno sakuplja podatke od drugih vozača, kao i sajtova stanica i recenzija.

Proširenje Google Lens-a
Google rebrandira "Pretraživanje uživo" u "Google Lens u Maps-u" i uvodi funkciju u 53 nova grada. Ako dodirnete ikonu Lens-a, možete podići telefon, usmeriti ga prema okolini i Google Maps će zatim prikazati informacije o objektima u vidokrugu, poput bankomata, javnog prevoza, restorana i prodavnica, tako da možete saznati više bez potrebe da posebno pretražujete stvari.

Nove gradove podržane ovom funkcijom uključuju Austin, Las Vegas, Sao Paulo, Taipei i Rim.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.