Protiv YouTube-ovog blokatora ad-blockera, možete se boriti Windows Phone-om


YouTube, najveća platforma za video sadržaj na internetu, finansira se reklamama i svojom premium pretplatničkom uslugom. Do sada su oglasi bili relativno laki za blokiranje korišćenjem različitih ekstenzija za pretraživače, ali firma u vlasništvu Google-a sada pooštrava pristup.

Mnogo ljudi je frustrirano zbog odluke YouTube-a da prikaže skočnu poruku korisnicima koji koriste blokatore reklama, kako se vidi na ovom Reddit postu. I postoji još više postova i video klipova širom interneta o tome kako zaobići ovu poruku. Windows Phone sada može napokon uzvratiti YouTube-u, budući da je ovaj servis bio jedan od glavnih razloga za propast platforme.

Google je postao notoran po tome što nije podržavao Windows Phone OS ni na koji način. Možete tvrditi da je u redu da firma ne želi da podrži relativno malu platformu, međutim, Google se potrudio da aktivno sabotira pristup trećih strana. Sam Microsoft je izgradio odličnu Windows Phone YouTube aplikaciju za svoje vreme, samo da bi je Google arbitrarno blokirao.

Windows Phone sada ima svoj trenutak osvete, budući da je postao sredstvo za zaobilazak najnovijeg niza blokada blokatora reklama koje je uveo Google.

Kako zaobići YouTube blokadu blokatora reklama?
Korisnik na Twitter-u po imenu @endermanch je postavio rešenje za zaobilazak izuzetno iritantne YouTube skočne poruke koja, za sada, ne zahteva onemogućavanje blokatora reklama, iako bi to moglo biti pitanje vremena. Ironija u ovom metodu je što se koristi nažalost preminuli Windows Phone.

Instaliranjem prekidača korisničkog agenta, kao što je ovaj koji je kreirao i distribuirao Google, možete promeniti svoj korisnički agent na Windows Phone. Korisnički agent je HTTP zaglavlje koje služi da identifikuje korisnički agent odgovoran za davanje određenog HTTP zahteva, u osnovi identifikuje vrstu uređaja, verziju pretraživača i operativni sistem koji koristite. Bar za sada, metoda prelaska na korisnički agent Windows Phone čini se da potpuno uklanja YouTube skočnu poruku i omogućava vam da se vratite gledanju bez oglasa. Neki korisnici su prijavili da uBlock Origin takođe još uvek funkcioniše za YouTube, i to na Chrome i Microsoft Edge browserima.

Naravno, Google/YouTube bi mogli da poprave ovu grešku i isprave je, ali za sada je odličan način da se odaje počast jednom od najboljih Microsoftovih proizvoda koji je prestao da postoji zbog odluke Google-a da uskrati pristup YouTube-u i drugim popularnim Google mobilnim aplikacijama za Windows Phone.

Internet je opravdano uznemiren zbog odluke YouTube-a da prekine pregled i pokuša da natera korisnike da se pretplate na YouTube Premium. Trenutno je to samo neugodnost i korisnici mogu kliknuti na skočni prozor da bi nastavili gledati svoje omiljene autore, kao što je naš kanal Windows Central. Međutim, sa arogancijom koju ove platforme za sadržaj moraju da osećaju nakon što je Netflix uspeo da spreči deljenje lozinki i da poveća broj pretplatnika, ne mislim da će dugo trajati pre nego što YouTube potpuno blokira korisnike sa omogućenim blokatorom reklama.

Uvek će postojati grupe koje rade na zaobilazak ovakvih mera za blokadu blokatora reklama od strane velikih konglomerata poput Google-a, ali za sada, najbolja zaobilazna ruta je svakako da se omogući Windows Phone da pobedi čak i iz groba i pošalje poruku YouTube-u kako vidi porast broja korisničkih agenata Windows Phone-a koji pristupaju njihovoj platformi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.