Prvi MacBook Pro uređaji sa OLED ekranima tek za 3 godine


Prema prognozama stručnjaka, OLED tehnologija ekrana stiže na iPad Pro, ali ne i na MacBook Pro sve do 2026. ili 2027. godine.

Ross Young, CEO kompanije Display Supply Chain Consultants, izjavio je tokom nedavnog webinara sa Bloombergom da Apple verovatno neće predstaviti MacBook Pro sa OLED ekranom pre 2026. ili 2027. godine. Razlog za ovakvo odlaganje leži u činjenici da proizvođači OLED panela moraju uspostaviti specijalne proizvodne linije za panele laptop veličine, što će potrajati neko vreme.

Ove prognoze podržavaju prethodne informacije objavljene od strane portala The Elec, koji je takođe izvestio da je lansiranje OLED MacBook Pro-a odloženo za 2027. godinu.

OLED ekrani pružaju niz prednosti u odnosu na LCD ekrane, uključujući bolju svetlinu, kontrast, dublje crne boje i veću energetsku efikasnost. To ih čini idealnim izborom za MacBook Pro, koji je vodeći model laptopa kompanije Apple.

Iako se ne očekuje da će MacBook Pro uređaji sa OLED ekranima biti dostupni uskoro, trenutni ekrani na MacBook Pro modelima su već vrlo dobri, pa ovo nije alarmantna situacija.

Uprkos odlaganju lansiranja MacBook Pro-a sa OLED ekranom, Young tvrdi da Apple i dalje planira da predstavi OLED iPad uređaje sledeće godine. Takođe je napomenuo da se ne očekuje da će prvi modeli iPad Air i iPad mini uređaja sa OLED ekranima biti dostupni pre 2026. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.