Samsung-ova privremena Cloud Backup funkcionalnost olakšava nadogradnju i popravku telefona


Samsung počinje da uvodi "Temporary Cloud Backup" funkcionalnost na Samsung Galaxy pametnim telefonima i tabletima koji koriste One UI 6, saopštila je kompanija u četvrtak. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da besplatno naprave rezervne kopije i prenesu neograničen broj fotografija, video snimaka i drugih podataka tokom perioda od 30 dana.

Ovo daje korisnicima besplatan prostor za skladištenje podataka kada je potrebno resetovati uređaj ili preneti podatke na drugi uređaj, čime se olakšava proces i smanjuje stres oko toga da li su svi podaci preneseni. Takođe, Samsung se izjednačava sa Apple-om koji takođe nudi privremeno iCloud skladište sa novim iPhone-ima i iPad-ima, gde korisnici imaju 21 dan za prenos podataka, ali taj period može biti produžen.

"Temporary Cloud Backup" kompanije Samsung takođe omogućava korisnicima da povrate svoje podatke kada im to odgovara, a ne samo pri prvom postavljanju novog telefona kao deo Samsung Setup Wizard procesa.

I dok korisnici mogu postaviti koliko god fajlova žele u Samsung Cloud putem svog Samsung naloga, veličina svakog pojedinačnog fajla ne sme premašiti 100GB. Korisnici takođe moraju vratiti i preneti svoje podatke samo putem Wi-Fi mreže u roku od 30 dana. Nakon tog vremenskog perioda, Samsung će izbrisati sve njihove podatke, mada će pre toga poslati upozorenje nekoliko dana unapred.

Samsung navodi da će "Temporary Cloud Backup" takođe biti deo "Režim održavanja", pa bi podaci korisnika trebalo da budu bezbedni. Režim održavanja je funkcija zaštite privatnosti koja je uvedena prošle godine i omogućava korisnicima da blokiraju pristup svojim podacima dok se uređaj popravlja.

Ova vest dolazi nakon što je Kalifornija, jedna od najvećih svetskih ekonomija, nedavno usvojila "Zakon o pravu na popravku", koji olakšava ljudima da sami popravljaju svoje uređaje ili ih nose u servise trećih strana. Prošle nedelje, Apple je takođe najavio tokom događaja u Beloj kući da će omogućiti pristup svim materijalima i informacijama potrebnim za popravku njegovih uređaja širom zemlje, a ne samo u Kaliforniji.

Prošle nedelje, Samsung je takođe objavio da će 35 prodavnica Batteries Plus dobiti oznaku "Samsung ovlašćeni servisni centar", čime će korisnicima biti dostupna još mesta za obavljanje popravki u okviru garancije za Galaxy telefone. Lokacije prodavnica su pažljivo odabrane kako bi se obuhvatila područja koja već nisu pokrivena oko 2.000 servisnih centara kompanije Samsung.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.