Samsung razmatra proširenje bezbednosnih ažuriranja na preko 5 godina


Samsung već spada među lidere industrije kada je u pitanju softverska ažuriranja, ali izgleda da kompanija razmišlja o koraku dalje. Trenutno nudi 4 godine glavnih i 5 godina sigurnosnih ažuriranja za svoje flagship pametne telefone. Nov izveštaj sugeriše da Samsung sada razmatra proširenje podrške za sigurnosna ažuriranja preko trenutnih 5 godina.

U intervjuu za SamMobile na Samsung Developer Conference, Glavni inženjer i Tehnički programski menadžer Sigurnosnog tima za Mobile eXperience diviziju u Samsungu otkrio je da kompanija aktivno razgovara o proširenju dugoročne sigurnosne podrške preko 5 godina.

Takođe je pomenuo da se ova vizija uklapa u cilj Samsunga da podrži uređaje duže, te se priprema za proširenje preko trenutnih 5 godina podrške s obzirom na nove regulative koje dolaze.

Međutim, SamMobile ističe da to ne znači da će Samsung pružati glavna platformna ažuriranja duže od 5 godina. Kompanija razmatra proširenje podrške za sigurnosna ažuriranja. To znači da će uređaji i dalje primati sigurnosna ažuriranja iako ne dobiju glavno Android ažuriranje.

Samsung je jedan od retkih Android proizvođača koji nudi dosledna softverska ažuriranja, čak i za svoje budžetne telefone. Trenutno kompanija upravlja ažuriranjima za više od milijardu uređaja mesečno i preko 10 milijardi godišnje.

Sadašnje razmatranje unapređenja svoje igre u ažuriranju softvera je fantastična vest za korisnike Samsunga. To znači da će uređaji biti zaštićeni duže od sigurnosnih pretnji. Takođe, to je znak da je Samsung posvećen pružanju svojim korisnicima najbolje moguće podrške.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.