Snapchat dosegao 400 miliona korisnika


Snapchat je dostigao više od 400 miliona korisnika, objavila je kompanija Snap u izveštaju o poslovanju za treći kvartal. Aplikacija je dodala devet miliona novih korisnika u poslednjem kvartalu, čime je ukupan broj dnevnih aktivnih korisnika dostigao 406 miliona, što predstavlja povećanje od 12 posto u odnosu na prethodnu godinu, navodi kompanija.

Ovaj prelazak preko brojke od 400 miliona korisnika dolazi malo više od godinu dana nakon što je Snap otpustio oko 20 posto svojih zaposlenih kako bi smanjio troškove usled usporavanja prihoda od oglašavanja. Ovi rezovi, zajedno s novim proizvodnim mogućnostima, očigledno počinju davati rezultate.

Kompanija je prijavila prihod od 1,19 milijardi dolara za kvartal, što je povećanje od 5 posto u odnosu na prethodnu godinu i bolje od očekivanja Volstrit analitičara, prema CNBC-u. U saopštenju, Snap je istakao svoju pretplatu Snapchat+, kao ključni deo svoje strategije za povećanje izvora prihoda koji ne zavise od oglašavanja. Snap je objavio prošlog meseca da je Snapchat+, koji korisnicima nudi ekskluzivne i eksperimentalne funkcije za 4 dolara mesečno, dostigao pet miliona pretplatnika.

Generativna veštačka inteligencija (AI) takođe je svetla tačka za kompaniju. Chatbot MyAI kompanije Snap, koji je lansiran svim korisnicima Snapchat-a u aprilu, dosegao je više od 200 miliona ljudi koji su razmenili više od 20 milijardi poruka sa chatbotom pokretanim od strane OpenAI. Snap tvrdi da veruje da je asistent jedan od "najkorišćenijih chatbotova na raspolaganju danas".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.