Sve više prijava da iPhone 15 Pro Max ima problem sa ekranom


Neki vlasnici iPhone-a 15 izgleda ne mogu da se oslobode problema. Novi izveštaji detaljno opisuju još jednu manu s kojom se suočavaju korisnici iPhone-a 15: aplikacije na početnom ekranu uređaja 'peku' se u ekranu kod nekih korisnika.

Prvi je o ovom problemu izvestio iMore nakon što je primetio niz žalbi o 'peckanju' OLED ekrana iPhone-a 15 Pro Max na Redditu i Apple-ovim sopstvenim forumima za podršku zajednice. Više korisnika se takođe obratilo društvenim mrežama nedeljama nakon lansiranja iPhone-a 15 22. septembra kako bi podelili fotografije problema burn-in efekta koji utiče na njihove uređaje.

Na fotografijama se mogu videti jasne konture i izbledeli prikazi aplikacija na početnom ekranu, aplikacija u dock-u, tastature, vremena na ekranu zaključavanja i drugih elemenata na ekranu iPhone-a 15 Pro Max.

Nije jasno šta uzrokuje ovaj problem i zašto se čini da su pogođeni samo modeli iPhone-a 15 Pro Max. Kako iMore navodi, OLED ekrani su skloni 'peckanju', međutim, tehnološke kompanije su tokom godina pronašle načine da ublaže ovaj problem do te mere da je uglavnom postao nebitan.

Kako proizvođač televizora LG navodi na svojoj web stranici u vezi s burn-in-om OLED ekrana, "većina slučajeva burn-in-a na televizorima posledica je statičkih slika ili elemenata na ekranu koji se prikazuju bez prekida tokom mnogo sati ili dana - sa svetlošću obično na najvišim nivoima."

Čini se mogućim da ultra-svetli ekran iPhone-a 15 Pro Max, koji može dostići više od 2000 nita, uzrokuje problem kod nekih korisnika. Kako su neki primetili, problem pregrejavanja s kojim se suočavaju neki uređaji iPhone 15 Pro takođe može biti faktor.

Drugi Apple-ov izvor vesti, Apple Insider, izveštava da na osnovu podataka koje prikuplja od 2015. godine, ne izgleda da je problem burn-in efekta OLED ekrana iPhone-a 15 gori nego što je bio prethodnih godina. Kako ističe ovaj izvor, to ne znači da se to ne dešava, već da nije jedinstveno za najnoviji Apple-ov uređaj.

Ipak, za rane korisnike iPhone-a 15, čini se da je ovo još jedan potencijalni nedostatak u nizu problema s novim uređajem. Od lansiranja pre manje od mesec dana, korisnici su izvestili o zabrinutostima u vezi s pomenutim problemom pregrevanja. Problem je bio toliko raširen da je Apple brzo objavio iOS ažuriranje kako bi pomogao u ublažavanju problema s pregrevanjem i rešavanju potencijalnih problema sa iOS 17 koji bi mogli pogoršati temperaturu telefona.

Ako vaš iPhone 15 ima problem sa burn-inom ekrana, obratite se Apple podršci ili zakazanju termina u Genius Bar-u u lokalnoj Apple prodavnici. Iako je problem svakako nezgodan, korisnici koji su doživeli ovaj problem podelili su da Apple zamenjuje uređaje s izgorenim ekranom novim iPhone-om 15.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.