TikTok uvodi pretplatu na uslugu bez reklama


Kako prenosi Android Authority, kod unutar aplikacije TikTok ukazuje na to da bi TikTok mogao početi testiranje pretplatničkog nivoa bez reklama za korisnike. Portal je izvestio da bi pretplatnici za 4,99 dolara mogli dobiti iskustvo bez reklama na TikToku - sudeći prema izgledima, bez značajnih ograničenja.

TikTok je potvrdio za TechCrunch da testira ovaj proizvod, ali samo u jednom engleskom govornom tržištu izvan Sjedinjenih Američkih Država. Sporio je izveštaj Android Authority-a koji je tvrdio da dolazi u SAD, jer mali testovi ne ukazuju na neizbežnost lansiranja proizvoda.

Na osnovu nalaza bloga, čini se da pretplata pokriva samo reklame koje pruža TikTok - ne i marketinške pojedinačne ili kampanje influensera. Tako da neće mnogo pomoći u suzbijanju korisnika TikToka koji ne otkrivaju sponzorstva brendova, što uključuje influensere velikog imena poput Čarli D'Amelio.

TikTok većinu svojih prihoda ostvaruje od reklama i do sada se pokazao otpornim na opšti uspor u trošenju online oglasa.

Nedavni izveštaj istraživačke firme Cowen pokazao je da TikTok ima sve više podrške čak i među opreznijim kupcima oglasa, pri čemu je 60% njih navelo TikTok kao svoje preferirano mesto za kratke video sadržaje. Standard Media Index je izvestio da je u novembru udeo kompanije ByteDance, matične kompanije TikToka, u velikim agencijskim troškovima za društvene medije dostigao 11%, pri čemu su kompanije poput Pepsi-a, DoorDasha, Amazona i Apple-a među najvećim trošadžijama.

Pitanje je da li ad-free nivo može značajno zameniti deo tih prihoda. Očigledno je da je TikTok spreman da to isproba - sledeći korake rivala na društvenim medijima poput X (platforma nekada poznata kao Twitter) i YouTube-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.