Windows 12 će zahtevati više RAM-a


U februaru 2022. godine saznalo se početku radova na Windows 12 od strane Microsoft-a. U međuvremenu, nije tajna da ćemo najverovatnije dobiti Windows 12 krajem 2024. godine.

Microsoft čuva detalje o ovome. Na Ignite 2022, Microsoft je objavio konceptualnu sliku Windows 12, koja bi zaista mogla odgovarati konačnom proizvodu. Lebdeća traka sa zadacima (dock) na slici će najverovatnije zaista doći. Ona će biti prikazana bez sata u samoj traci sa zadacima. Ova funkcija se trenutno testira skriveno u Canary Insider verziji.

Kako se vidi na slici, Microsoft je postavio traku za pretragu na radnu površinu. Ovo je Microsoft već probao u maju 2022. direktno i u martu 2023. putem Microsoft Edge-a. Takođe, vidimo da se vidžeti mogu direktno postaviti na radnu površinu.

Ali sve je još uvek prilično nejasno. Međutim, ove promene su sasvim moguće. Microsoft je u procesu odvajanja svega od sistema. Start meni, pretraga već su odvojeni procesi. Traka sa zadacima je u procesu razvoja, a i sam Windows Explorer se prebacuje na XAML i trenutno se u Canary (skriveno) neprestano poboljšava.

Sve što se trenutno dešava u Dev ili Canary Insider verzijama, bilo zvanično ili skriveno, već pruža mali uvid u ono što nas očekuje sa Windows 12. Neke će zanimati da li će hardverski zahtevi biti povećani. Prema našim informacijama, zahtevi za TPM 2.0 će ostati isti. Što se tiče Plutona, najavljenog u novembru 2020. i ugrađenog u prve uređaje početkom 2022, još je rano. Ovaj vid zaštite i dalje ostaje opcionalan.

Što se tiče RAM-a, moguće je da će minimalna potrebna količina porasti na 8 GB. To je posledica Cloud-PC-a, koji se trenutno testira u Windows 11 Insider verzijama. Što se tiče CPU-a, verovatno će ostati isti - počevši od 8. generacije Intel-a. Da li će ispod toga i dalje biti podržano, ostaje da se vidi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.