X uvodi pretplatu od 1 dolara godišnje za nove korisnike


Ako želite da se pridružite X, servisu koji je nekada bio poznat kao Twitter, putem njegove veb stranice u Novom Zelandu i Filipinima, spremite se da izdvojite 1 dolar godišnje za tu privilegiju.

Ova pretplata deo je takozvanog "Not A Bot" programa koji počinje u ovim zemljama i ima za cilj "da ojača naše već značajne napore u smanjenju spama, manipulacije naše platforme i bot aktivnosti", saopštio je X u utorak u nepotpisanom postu na svom centru za pomoć. Pored toga, novi korisnici veba u Novom Zelandu i Filipinima moraće da verifikuju svoj nalog putem telefonskog broja, navodi se u postu. Pre Fortune-a, o tome da će Mask naplaćivati novim korisnicima 1 dolar godišnje izvestio je upravo X.

X-ov post ne objašnjava zašto se nova pretplata od 1 dolara odnosi samo na nove korisnike koji se pridružuju putem veba, a ne putem mobilne aplikacije, ili zašto se Not a Bot uvodi samo u dve zemlje. Pretpostavka je da X u ovim regionima beleži više bot aktivnosti nego u drugim delovima sveta i da je mnogo lakše stvarati lažne naloge putem veb stranice. "Novi korisnici koji se ne opredele za pretplatu moći će samo da preduzimaju 'samo za čitanje' radnje", kao što su pregledavanje postova i gledanje video snimaka, navodi kompanija.

(Zbunjujuće, "Not A Bot" uslovi i odredbe ukazuju da će ljudi takođe moći da se pretplate putem X-ovih iOS i Android aplikacija, iako osnovni post na X-ovom centru za pomoć precizira samo veb.)

Ovaj novi program dodatak je osnovnoj pretplati X-a od 8 dolara mesečno. Mask je od početka preuzimanja Twitter-a bio jasan u vezi sa tim da misli da će naplata sprečiti bot armije, iako se procenjuje da veoma, veoma mali procenat korisnika plaća. U međuvremenu, hvali se time kako vreme provedeno na X-u nikada nije bilo duže.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.