Chrome dobija alate za praćenje popusta


Na Google-u se uvode nove karakteristike na pretrazi i Chrome-u kako bi pomogao korisnicima da pronađu popuste i povoljnije ponude, ulazeći u teritoriju alata kao što je Honey za pronalaženje najboljih cena. Tehnološki gigant je u utorak objavio dodavanje posebne stranice za ponude na pretrazi, dok Chrome dobija funkcije koje proaktivno traže kodove za popust i pružaju korisnicima informacije o cenama.

Nova stranica sa rezultatima pretrage za ponude na pretrazi namenjena je pomoći korisnicima da pronađu proizvode na popustu sa raznih veb lokacija na jednom mestu. Stranica će prikazivati ponude u kategorijama kao što su odeća, elektronika, igračke i kozmetika. Takođe, korisnici će moći da pronađu popuste iz različitih vrsta prodavaca, uključujući velike prodavnice, direktno-to-potrosačke brendove, luksuzne multibrend prodavnice, dizajnerske brendove i lokalne prodavnice.

Korisnici mogu pretraživati ponude po kategorijama i videti popularne prodavnice koje imaju ponude za ono što traže. Ako korisnik vidi nešto što ga interesuje, može kliknuti na proizvod ili posetiti web stranicu prodavca da sazna više. Google navodi da će, ako ste prijavljeni na svoj Google nalog, stranica uzeti u obzir ono što obično volite da kupujete.

Da biste pristupili novoj stranici sa ponudama, treba da pretražite "shop deals". Ili, ako tražite nešto specifično, možete pretražiti kategorije kao što su "shop sneaker deals".

Osim toga, pretraživač će pokazati proizvode koje ste nedavno pregledali na stranicama za kupovinu na kartici "Nastavi pretragu" kada otvorite novi tab i obavestiće vas ako je trenutno na popustu. Takođe, možete kliknuti na novu ikonu za popust u traci adrese u Chrome-u da biste videli dostupne kupone kada posetite stranicu proizvoda na veb lokaciji za kupovinu.

Google takođe uvodi karakteristike u Chrome-u na desktopu koje su već dostupne na pretrazi. Kada su te karakteristike dostupne na web stranici prodavca, videćete oznaku "Shopping insights" u traci adrese Chrome-a. Kada kliknete na nju, videćete grafikon cenovne istorije do poslednjih 90 dana i tipični opseg cena za proizvod na trenutnoj stranici.

Takođe, Google olakšava postavljanje obaveštenja o padu cena i u pretrazi i u Chrome-u. Kada pogledate proizvod na pretrazi na svom telefonu, možete kliknuti na ikonu zvona pored imena proizvoda da biste dobili email i push obaveštenja ako cena proizvoda padne kod prodavaca na vebu. Takođe možete obeležiti proizvode u novoj fascikli "Shopping list" u Chrome-u i dobijati ažuriranja praćenja cena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.