Galaxy Fold više neće dobijati ažuriranja softvera


Samsung je zvanično okončao podršku softvera za svoj prvi savitljivi telefon, Galaxy Fold, nakon četiri godine redovnih ažuriranja. Ova odluka kompanije nije iznenađenje, imajući u vidu da je Fold sada star četiri godine i da je zamenjen sa nekoliko novijih modela.

Iako je Galaxy Fold i dalje funkcionalan uređaj, mnogi korisnici možda i dalje žele da ga koriste. Međutim, s obustavom podrške softvera, korisnici više neće dobijati sigurnosna ažuriranja ili nove funkcije za telefon. To bi potencijalno moglo ostaviti uređaj ranjivim na sigurnosne propuste i učiniti ga nekompatibilnim sa novijim aplikacijama i uslugama.

Inicijalni lansiranje Galaxy Fold-a 2019. godine bilo je obeleženo problemima dizajna koji su primorali Samsung da odloži njegovo puštanje u prodaju. Uprkos ovim preprekama, uređaj je na kraju ipak plasiran na tržište, ali njegova visoka cena i ograničena dostupnost sputali su njegovo široko usvajanje.

Samsung je pružao softverska ažuriranja za Galaxy Fold sve do nedavno. Međutim, sa objavljivanjem novembarskog sigurnosnog paketa za 2023. godinu, Galaxy Fold je uklonjen sa liste podržanih uređaja od strane Samsung-a.

Za one koji i dalje poseduju Galaxy Fold, vreme je da razmotre nadogradnju na noviji model. Galaxy Z Fold 4 i Galaxy Z Fold 5 su odlične opcije i nude znatno bolje korisničko iskustvo u poređenju sa originalnim Fold-om.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.