Gmail uvodi mogućnost brzog odgovaranja na e-mail


Gmail je centralna usluga u okviru svih Google Workspace alata, a Google se uvek trudi da unapredi ovu uslugu. Ponekad to znači spajanje usluga sa sličnim ili preklapajućim funkcijama, kao što smo videli kada su Google Meet i Duo spojeni. Google je takođe integrisao Chat unutar Gmail-a, ali sada primećujemo da se sličan UI, karakterističan za Chat, uvodi u redovno slanje e-pošte unutar Gmail aplikacije na Androidu.

Odgovaranje na e-poštu je uglavnom prilično ceremonijalni proces - pritisnete dugme za Odgovor ili Svi, unesete naslov i zatim otkucate odgovor koji obično uključuje pozdrav i potpis. Međutim, e-pošta bi mogla da koristi malo modernizacije i Gmail konačno preuzima trik iz nekih od najboljih aplikacija za slanje e-pošte sa karakteristikama nalik čet aplikacijama na Androidu. Većina njih omogućava pregled niti e-pošte kao razgovor koji podseća na dopisivanje u aplikaciji za trenutno dopisivanje, a Gmail bi mogao imati koristi od sličnog pristupa.

Nedavno smo primetili da Gmail za Android preuzima sličan pristup, sa novim poljem za pisanje poruka na dnu e-pošte, koje zamenjuje tri velika dugmeta za Odgovor, Odgovori Svi i Prosledi poruku koju ste primili. Ovo novo polje za poruke se pojavljuje kao stalna opcija na dnu ekrana, i nije vam potrebno da se spuštate do kraja e-pošte da biste ga videli. Slično polju za pisanje poruka u aplikacijama za trenutno dopisivanje (DM) kao što su Telegram ili WhatsApp, možete videti ikonu za prikačivanje datoteke na skroz levoj strani, koja otvara interfejs za prikačivanje datoteka.

Podrazumevano, polje za poruke vam omogućava početak pisanja odgovora. Međutim, možete koristiti padajući meni sa leve strane u polju za poruke da biste prešli na "Odgovori Svi" ili izmenili listu primalaca. Sa desne strane imate dugme za proširenje, koje otvara prozor za pisanje poruka na celom ekranu sa kojim možete biti upoznati. To može biti korisno ako kucate dugačku poruku ili detaljan odgovor. Van tekstualnog polja s desne strane, Google je postavio dugme za emotikone kako biste brzo pokrenuli izbor emotikona.

Ako ne proširite tekstualno polje, dodirivanje istog dovodi do otvaranja tastature iz vaše izabrane aplikacije i pomeranja tekstualnog polja bliže sredini ekrana, baš kao kod aplikacija za dopisivanje. Padajući meni za postavke odgovora i dugmad za proširenje prozora takođe se pomera kako bi se maksimizirao prostor dostupan za vaš tekst. Kao prednost ovog pristupa, ne gubite iz vida sadržaj na koji odgovarate, tako da bi pisanje kratkih odgovora trebalo da bude lako. Kada unesete sadržaj u polje za poruke, dugme za emotikone se može zameniti dugmetom za Slanje s desne strane.

Možda ćete primetiti ovo polje za poruke u Gmailu za Android, ali izgleda da je ovo ograničeno testiranje sa servera Google-a, jer ga ne vidimo na većini naših uređaja, iako koristimo najnoviju beta verziju aplikacije. Još uvek čekamo zvanično objašnjenje o razlozima ovih promena u korisničkom interfejsu, ali imati stalnu traku za poruke pruža nam isti osećaj komfora i lakoće kao kod aplikacija za trenutno dopisivanje. Ovo je takođe praktičnije nego biranje jedne od tri brze odgovore generisane korišćenjem mašinskog učenja - funkcija koju je Google uveo pre skoro deceniju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.