Google Calendar prekida podršku za Android verzije 7.1 i stariji verovatno zbog bezbednosnih razloga


Ranije ovog meseca, Google je objavio da će Chrome verzija 119 za Android biti poslednja podržana verzija za pametne telefone koji koriste Android 7 (Nougat) i niže verzije.

Ova najava uticala je kako na Chrome za desktop, tako i na Chrome za Android. Kao rezultat toga, Chrome 120 ne podržava Android Nougat ili niže verzije Androida. Sada je kompanija odlučila isto uraditi i sa Google Calendarom, popularnim softverom koji milioni ljudi koriste za organizaciju svakodnevnog života. Korisnici mogu planirati sastanke, praviti beleške i organizovati događaje uz pomoć ovog alata.

Najverovatnije je da je prekid podrške za prethodne verzije Androida rezultat sigurnosnih razloga. Google želi da osigura sigurnost svojih korisnika, s obzirom na to da su starije verzije Androida podložnije hakovanju i krađi podataka.

Najnovija verzija Google Calendar aplikacije (v2023.46.0-581792699-release) ima novu oznaku nazvanu "UnsupportedOperatingSystem__enabled", koja se koristi da prikaže poruku korisnicima koji koriste nepodržani operativni sistem.

Ova oznaka sadrži specifičnu poruku koja obaveštava korisnike da bi nastavili koristiti Google Calendar, njihov uređaj mora biti ažuriran na Android 8 (Oreo) ili noviju verziju.

Pored toga, mnoge nove funkcije i unapređenja koja nisu bila dostupna u ranijim verzijama Androida ponuđena su u novijim iteracijama softvera. Google poziva korisnike da ažuriraju svoje uređaje na najnoviju verziju Android-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    I ne služi ničemu, nema srpski jezik, nema podršku za pravoslavni kalendar, podešavanja su mizerna a i podsetnici ne služe ničemu.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.