Google potvrdio da su neki fajlovi sa Drive-a nestali


Ako ste primetili da neki od vaših fajlova na Google Drive nedostaju, niste sami. Juče smo izvestili o korisnicima Google Drive koji tvrde da su im fajlovi nestali. Međutim, Google je sada identifikovao problem i nudi preporuke šta raditi dok se problem ne reši.

Nakon što je priznao problem sa nestalim fajlovima na Google Drive, kompanija je najavila da će istražiti problem. Firma iz Mountain View-a sada je potvrdila da je problem specifično povezan sa aplikacijom Google Drive za desktop.

Google tvrdi da problem utiče samo na ograničen broj korisnika i kaže da će objaviti ažuriranja čim bude dostupno više informacija. Dok tehnološki gigant nastavlja da istražuje problem, nudi nekoliko sugestija kako korisnici mogu izbeći brisanje fajlova.

Prema Google-u:

- Ne klikajte na "Isključi nalog" unutar Drive za desktop.
- Ne brišite ili pomerajte folder sa podacima aplikacije:
- Windows: %USERPROFILE%\AppData\Local\Google\DriveFS
- macOS: ~/Library/Application Support/Google/DriveFS

Opciono: Ako imate prostora na hard disku, preporučujemo pravljenje kopije foldera sa podacima aplikacije. Pre nego što je problem adresiran, nekoliko korisnika Google Drive je prijavilo problem brisanja fajlova na forumu podrške kompanije. Jedan korisnik iz Južne Koreje je naveo da se njegov nalog vratio unazad sve do maja 2023. godine, što znači da ništa što je otpremljeno ili kreirano posle tog datuma nije bilo dostupno. Takođe je naveo da nikada nije sinhronizovao ili delio svoje fajlove ili drajv sa bilo kim drugim.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.