Instagram će omogućiti uklanjanje Seen statusa


Instagram konačno testira opciju koja će korisnicima omogućiti isključivanje oznake za pročitane poruke u Instagram DM-ovima. Na ovaj način, čak i ako ste pročitali nečiju poruku, ta osoba neće videti oznaku "viđeno" ispod poruke.

I Mark Cukerberg i Adam Moseri su najavili ovu opciju putem svojih kanala za emitovanje uživo.

"Čuli smo vaš povratni odgovor i započeli smo testiranje nove opcije koja vam omogućava isključivanje oznake za pročitane poruke u DM-ovima. Uskoro će ljudi moći da izaberu kada će drugi videti kada su pročitali njihove poruke", rekao je Moseri u poruci.

Šef Instagrama je objavio screenshot menija za privatnost i sigurnost direktnih poruka. Do ovog menija možete doći tako da dodirnete ime profila u okviru razgovora. Ako su korisnici deo testiranja, videće prekidač za isključivanje oznake za pročitane poruke u okviru sekcije "Ko može videti vašu aktivnost".

Meta nije precizirala u kojem kapacitetu kompanija testira ove funkcije i kada će biti dostupne svim korisnicima.

Instagram dosta kasni sa puštanjem ove opcije, s obzirom na to da je aplikacija WhatsApp, koja je u vlasništvu Meta, omogućila isključivanje oznake za pročitane poruke još 2014. godine.

Kompanija takođe planira da omogući zaštitu sa podrazumevanim end-to-end šifrovanjem za Instagram DM-ove, nakon što završi puštanje te funkcije za Messenger. U avgustu, Meta je izjavila da kompanija planira da završi sa omogućavanjem end-to-end šifrovanja kao podrazumevane opcije na Messengeru do kraja godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.