iPhone 15 Pro serija postaje sve popularnija


Display Supply Chain Consultants (DSCC) beleži značajan porast isporuke panela za iPhone 15 seriju. Podaci otkrivaju rast od 16% u isporuci panela u poređenju sa iPhone 14 serijom tokom istog perioda do oktobra, i rast od 21% u odnosu na odgovarajući period za iPhone 13 iz 2021. godine.

DSCC-ova istraživanja ukazuju na rastuću popularnost iPhone 15 Pro modela, posebno tokom oktobra. Pro varijante su osvojile impresivnih 71% udela u ukupno isporučenim panelima, što je značajan porast u poređenju sa 65% udeo zabeleženim u septembru.

Važno je napomenuti da je viša početna cena iPhone 15 Pro Max modela, koja iznosi 1.199 dolara za 256GB prostora za skladištenje, u poređenju sa prethodnikom, iPhone 14 Pro Max modelom koji je koštao 1.099 dolara za 128GB prostora, uticala na prosečnu prodajnu cenu (ASP). ASP za iPhone 15 seriju beleži porast od 5% u poređenju sa iPhone 14 serijom. Ovo odražava spremnost potrošača da biraju modele sa većim kapacitetom za skladištenje.

Samsung Display (SDC) i dalje ostaje ključni igrač u Apple-ovom lancu snabdevanja, značajno doprinoseći isporuci panela za iPhone 15 seriju. Sa učešćem od 81% panela isporučenih od juna do oktobra, SDC ostaje pouzdan i dosledan snabdevač za Apple. Ova tendencija se poklapa sa prethodnim godinama gde je SDC igrao ključnu ulogu u isporuci panela za sva četiri iPhone modela u 2023, 2022. i 2021. godini.

Međutim, nedavno su se pojavili i drugi snabdevači panelima. LG Display (LGD) je počeo sa isporukom ekrana za iPhone 15 Pro Max model u septembru, osiguravajući udeo od 18% za taj model do oktobra. Dodatno, kineski BOE je ušao u lanac snabdevanja prošlog meseca, doprinoseći sa udelom od 1% za iPhone 15 seriju.

Direktor istraživanja u DSCC-u, David Naranjo, ističe trend rastuće popularnosti iPhone 15 Pro modela. Naranjo navodi: "Isporuke panela za iPhone 15 Pro modele beleže veći udeo u poređenju sa iPhone 14 Pro i iPhone 13 Pro modelima tokom perioda od juna do oktobra." Kombinovano, iPhone 15 Pro modeli drže udeo od 64%, nadmašujući 54% udeo zabeležen za iPhone 14 seriju i iPhone 13 seriju tokom istog perioda.

U suštini, najnoviji podaci sugerišu povećanu potražnju za iPhone 15 serijom, vođenu popularnošću njenih Pro modela.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.