iPhone 16 Pro sa otvorom u ekranu umesto Dynamic Island-a?


Iako je serija iPhone 15 na tržištu tek dva meseca, već se razmatraju glasine o narednoj seriji iPhone 16 koja bi trebalo da se pojavi sledeće godine. Prema "X" izvoru informacija i liku iz Dragon Ball Z serije Majin Bu (prema Wccftech), Apple trenutno testira prototip verziju iPhone 16 Pro sa otvorom u ekranu umesto Dynamic Island rešenja. Dynamic Island je debitovalo prošle godine na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima, a prisutno je na sva četiri modela iPhone 15 ove godine.

Čini se da je prerano reći zbogom Dynamic Island-u. Prema Ross Young-u, preciznom izvoru informacija i CEO kompanije Display Supply Chain Consultants (DSCC), svi četiri modela iPhone 16 će imati Dynamic Island rešenje. Velika vest za narednu godinu će biti povećanje veličine ekrana na Pro modelima sa 6,1 inča na iPhone 15 Pro, na 6,3 inča na iPhone 16 Pro. Takođe, iPhone 15 Pro Max sa ekranom od 6,7 inča će biti povećan na 6,9 inča sa iPhone 16 Pro Max.

Young predviđa velike promene za iPhone 17 seriju 2025. godine, pošto očekuje da će tada non-Pro modeli imati iste veličine ekrana kao i Pro modeli. Tako će iPhone 17 i iPhone 17 Pro imati oba ekrana od 6,3 inča, dok će iPhone 17 Plus i iPhone 17 Pro Max imati ekrane od 6,9 inča. Young kaže da će Dynamic Island i dalje biti prisutno na non-Pro modelima 2025. godine, a da će se po prvi put na jeftinijim telefonima koristiti ProMotion 120Hz ekran.

iPhone 17 Pro serija će 2025. godine preći na Face ID modul ispod ekrana sa otvorom u ekranu, slično kao što se trenutno testira na iPhone 16 Pro modelu. Što se tiče Dynamic Island-a, Young-ova prognoza ne pokazuje da će ova karakteristika biti prisutna na iPhone 17 Pro seriji, pa se postavlja pitanje da li Apple već razmišlja o ukidanju Dynamic Island-a.

U svom tvitu, Majin Bu ukazuje da Apple još uvek nije odlučio da li će koristiti otvor u ekranu za iPhone 16 Pro modele. Takođe kaže da, koliko god on zna, Dynamic Island se može vratiti na iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max modele. Kada je reč o otvoru u ekranu koji se testira na iPhone 16 Pro, Majin Bu kaže: "Međutim, samo sam rekao da testiraju tu verziju, ali je vrlo verovatno da neće biti puštena u prodaju."

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.