Iz Apple-a kažu da su Android-i ''uređaji za masovno praćenje''


Na osnovu dokumenata koje je objavio američki Ministarstvo pravde (DOJ) tokom trenutnog antimonopolskog procesa protiv Google-a, došlo je do eskalacije napetosti između iOS i Android platformi. Dokumenti otkrivaju da je Apple osudio Google zbog njegovih politika privatnosti, nazivajući Android "masivnim uređajem za praćenje".

Prezentacija ističe kako je Apple iskoristio početne probleme s privatnošću koje je imao Google kako bi privukao korisnike i ubedio ih da pređu sa Google-a na iOS. Prezentacija u kojoj Apple naziva Android masivnim uređajem za praćenje nosi naziv "Takmičenje u vezi privatnosti" i poslata je od strane Eddy Cue-a, potpredsednika Apple-ovih usluga, CEO-u Tim Cook-u. U kontrastu s kritikama Google-a zbog njegovih politika o privatnosti i bezbednosti, Apple objašnjava da su njegove politike bolje od onih koje primenjuje Google.

Prema dokumentu (preko The Verge-a), Apple kombinuje podatke samo kada to unapredi korisničko iskustvo. S druge strane, Google kombinuje podatke između različitih usluga, navodno bez konkretnog razloga. Drugi primer koji je Apple naveo jeste da su podaci iz Google Voice Search-a povezani sa Google nalogom, dok su korisnički podaci iz Sirija vezani za samog digitalnog asistenta.

Interna dokumenta otkrivaju kako Apple koristi informacije o problemima s privatnošću svojih konkurenata i ulaže značajne napore u promociji uglađenog iskustva privatnosti na iOS uređajima. Naravno, svi mobilni uređaji prate korisnike, bez obzira da li je u pitanju Android ili iOS. Međutim, sigurnosne funkcije na iOS uređajima su mnogo naprednije, posebno zbog toga što je Apple uveo sistem dozvola za praćenje oglasa uz iOS 14.5, što je znatno smanjilo broj praćenja na iPhone uređajima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.