Naručio iPhone od Apple-a, a dobio Android kopiju



Stanovnik Velike Britanije imao je čudno iskustvo u kojem se iPhone 15 Pro Max, naručen direktno od Apple-a, ispostavio kao Android uređaj maskiran u njegovoj kutiji.

Redditor theEdmard je rekao da je naručio najnoviji flagship Apple-a putem web stranice kompanije u Velikoj Britaniji i preuzeo ga u subotu. Primio je uobičajene potvrde putem e-pošte od Apple-a i detalje praćenja preko kurirske službe DPD, tako da je sve izgledalo legitimno.

Međutim, otvaranje kutije pokrenulo je nekoliko uzbunjivača. Prvi znak upozorenja bio je da je telefon bio prekriven zaštitnom folijom (koja nije odgovarala pravoj za taj uređaj), sugerirajući da je možda vraćen greškom.

Još znakova da nešto nije u redu pojavilo se kada je telefon uključen. theEdmard piše da su crne površine ekrana, koje se pojavljuju kao savršeno crne na OLED ekranu poput onog na iPhone 15 Pro, bile osvijetljene na način koji je sugerirao da je ovo LCD. Takođe, postojao je deblji okvir, ili "brada", na dnu uređaja koji nije bio karakterističan za Apple-ov uređaj.

Daljnja potvrda da se radi o Android uređaju u maski došla je kroz loš proces postavljanja i Android toasts (mali skočni prozori povezani sa operacijama).

U postu se dodaje da su Facebook, YouTube i TikTok već bili instalirani na uređaju, operativni sistem je bio nestabilan, a kamera je "kao slideshow i ruši se ako pokušate koristiti bilo koji UI element na ekranu." Osim toga, stranica postavki baterije je pokazala da je uređaj već bio korišten.

Redditor je postavio pitanje da li se radi o prevari u kojoj neko pokušava doći do njegovih ličnih podataka. Iako je to moguće, moglo bi biti i način da se ukrade veoma skupi iPhone 15 Pro Max i zamijeni jeftinijom kopijom u nadi da će zavarati manje tehnološki osviještene ljude.

Druga misterija je kako je korisnik dobio ovaj uređaj kada je naručen direktno od Apple-a. Videli smo da Amazon šalje lažne proizvode mnogo puta, obično od trećih prodavaca, uključujući i grafiku punjenu plastelinom. Bilo je i slučajeva kada je osoba kupila RTX 4090 od Newegg-a i dobila kutiju punu tegova. U ovom slučaju, najverovatnije objašnjenje je da je iPhone 15 Pro Max presreo tokom transporta i zamenjen lažnim uređajem putem do kupca.

Redditor je kontaktirao Apple podršku i verovatno će dobiti svoj iPhone 15 Pro Max. Što se tiče osobe koja ga je uzela, Apple će verovatno onemogućiti ukradeni uređaj kako ne bi mogao da bude korišćen, iako kao što jedan komentator primećuje, lopov će ga verovatno prodati do tog trenutka.

I got a fake iPhone 15 Pro Max from Apple

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.