Nema više besplatnog backupa za WhatsApp na Google Drive


Korisnici WhatsApp-a na Android-u više neće imati besplatan prostor za čuvanje rezervnih kopija. Promena dolazi nakon pet godina tokom kojih rezervne kopije korisnika Androida nisu uticale na limit prostora na Google Drive-u — nešto što nikada nije važilo za korisnike iOS-a.

Google i WhatsApp su objavili da će, počevši od decembra za WhatsApp beta korisnike, istorija razgovora, uključujući slike i video zapise, ponovo zauzimati prostor na Google Drive-u, bez obzira da li koristite besplatni plan kompanije od 15GB ili plaćate za prostor.

WhatsApp je rekao da će se promena primeniti na sve korisnike Androida u prvom delu 2024. godine, i obavestiće korisnike 30 dana unapred. Obaveštenje će biti u formi banera u Settings > Chat > Chat backup.

Korisnici koji ne žele da koriste svoj Google nalog za rezervne kopije imaće opciju da koriste Prenos razgovora na WhatsApp-u kada prelaze na novi uređaj sa Androidom, što funkcioniše bežično dok su oba telefona povezana na Wi-Fi. (Nije potrebna mrežna veza — prenos je direktna veza.)

Google je naznačio da se ništa neće promeniti osim što će limiti prostora uticati na to da li možete nastaviti sa čuvanjem podataka u oblaku. Ako obrišete stvari u WhatsApp-u, isto će se obrisati i u vašoj rezervnoj kopiji u oblaku, što može pomoći da uštedite prostor na Drive-u. I, naravno, usmerava korisnike ka Google One pretplati ukoliko žele više prostora za čuvanje. Google navodi da će ponuditi "ograničene, jednokratne promocije za Google One" određenim korisnicima.

Značajno je napomenuti da se ovo ne razlikuje od toga kako WhatsApp funkcioniše na iOS-u, osim činjenice da Apple i dalje nudi samo 5GB prostora za čuvanje podataka korisnicima koji ne plaćaju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.