WhatsApp uskoro uvodi oglase


Šef WhatsApp-a, Vil Kartkart, potvrdio je da platforma radi na uvođenju reklama korisnicima. Kartkartovi komentari stižu nedeljama nakon što je negirao izveštaj Financial Times-a u kojem se tvrdi da Meta-vlasništvo servisa za razmenu poruka planira da uvede reklame.

U intervjuu za jedan brazilski medij, Kartkart je naglasio da korisnici WhatsApp-a neće videti reklame u svom primarnom inboxu. Međutim, reklame i promocije mogu se pojaviti na mestima kao što su Status stranica i Kanali.

Kartkart je rekao da kompanija ne smatra da je smeštanje reklama u inbox odgovarajući model. "Kada ljudi otvore svoj inbox, ne žele da vide reklame."

Otišao je dalje da kaže da bi druge lokacije unutar servisa za razmenu poruka mogle biti pogodne za reklame. "Razlog zbog kojeg sam kvalifikovao odgovor je taj što bi reklame mogle biti prikazane na drugim mestima - kanalima ili statusima. Na primer, kanali mogu naplaćivati ljude za pretplatu, mogu biti ekskluzivni za plaćene članove ili vlasnici kanala mogu želeti da promovišu kanal. Ali, ne, nećemo staviti reklame u vaš inbox."

Meta, vlasnik WhatsApp-a, prvi put je govorio o postavljanju reklama na Status stranici platforme 2018. godine. Međutim, ti planovi su povučeni 2020. godine, verovatno zato što je kompanija shvatila da je to nepopularna poslovna strategija. Čak je i suosnivač WhatsApp-a, Brajan Akton, bio protiv uvođenja reklama na WhatsApp. "Prodao sam privatnost svojih korisnika za veću korist", komentarisao je Akton u intervjuu za Forbes 2018. godine. "Napravio sam izbor i kompromis. I sa tim živim svaki dan."

Kartkart nije potvrdio kada će se reklame pojaviti na WhatsApp-u ili kako će platforma osigurati da one ne postanu dosadne. Takođe nije jasno koje podatke će platforma koristiti kako bi ciljala reklame ka korisnicima WhatsApp-a, s obzirom da su razgovori na servisu krajnje šifrovani.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.