Windows uskoro i kao aplikacija za iPhone, iPad, Mac i PC


Microsoft je kreirao Windows aplikaciju za iOS, iPadOS, macOS, Windows i web pretraživače. Ova aplikacija u osnovi preuzima prethodnu Windows 365 aplikaciju i pretvara je u centralnu platformu za strimovanje kopije Windowsa sa udaljenog računara, Azure Virtual Desktopa, Windows 365, Microsoft Dev Boxa i Microsoftovih Remote Desktop Services.

Microsoft podržava više monitora putem svoje Windows aplikacije, prilagođene rezolucije i skaliranje ekrana, kao i usmeravanje uređaja za periferne uređaje poput web kamera, uređaja za skladištenje podataka i štampača. Preview verzija Windows aplikacije trenutno nije dostupna za Android.

Windows aplikacija je takođe ograničena na Microsoftovu seriju poslovnih naloga, ali postoje naznake da će biti dostupna i potrošačima. Prozor za prijavu na Windows aplikaciji na Windowsu (da, to je dugačko ime) sugeriše da možete pristupiti aplikaciji koristeći lični Microsoft nalog, ali ta funkcionalnost trenutno ne radi.

Microsoft već decenijama ima slične aplikacije za daljinsko povezivanje sa računarima, posebno sa svojom Remote Desktop Connection aplikacijom koja dolazi sa Windowsom. Ipak, naziv "Windows aplikacija" je neuobičajeno brendiranje, što može ukazivati na šire ambicije Microsofta da u potpunosti prebaci Windows u oblak.

Nakon odlaska bivšeg Surface i Windows šefa Panosa Panaja iz kompanije u septembru, Microsoft je formirao novi tim "Windows i web iskustava" koji se uglavnom fokusira na izgradnju web servisa za Windows koji koriste veštačku inteligenciju. Već smo videli nekoliko web-baziranih funkcija u Windowsu 11, poput glavne pretrage koja se dinamički ažurira sa weba, sistema sa widgetima i čak integracije Copilot-a.

Tokom FTC v. Microsoft saslušanja, saznali smo da Microsoft želi da u potpunosti prebaci Windows u oblak i na potrošačkoj strani, nešto što već nudi preduzećima sa Windowsom 365. Windows aplikacija možda postavlja temelje za potrošače da pristupe cloud PC-ima i Windows aplikacijama na uređajima koji ne pokreću Microsoftov operativni sistem.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.