YouTube još više blokira korisnike sad ad blockerima


YouTube proširuje svoje napore u borbi protiv blokatora oglasa. Platforma je "pokrenula globalni napor" da podstakne korisnike da dozvole reklame ili isprobaju YouTube Premium, izjavio je Christopher Lawton, menadžer komunikacija u YouTube-u, u izjavi dostavljenoj za The Verge.

Ako se susretnete sa blokadom YouTube-a, možete videti obaveštenje koje kaže "prikaz videa je blokiran osim ako se YouTube ne dodaje na dozvoljenu listu ili ako se blokator oglasa ne isključi." Takođe uključuje poruku da dozvolite oglase ili isprobate YouTube Premium. Iako možda dobijate upozorenja o stavu YouTube-a o blokatorima oglasa, još uvek možete gledati video, iako je jedan novinar sa The Verge primetio da im je YouTube sada gotovo svaki put potpuno blokiran.

YouTube je u junu potvrdio da onemogućava video zapise korisnicima sa blokatorima oglasa, ali Lawton je tada opisao to kao samo "mali eksperiment globalno". Sada je YouTube proširio ovaj napor. Tokom proteklih nekoliko nedelja, više korisnika sa instaliranim blokatorima oglasa pronašlo se nesposobnim za gledanje YouTube videozapisa, a post sa Android Authority-ja naglašava porast u prijavljenim slučajevima.

Lawton tvrdi da "korišćenje blokatora oglasa" krši uslove korišćenja platforme, dodajući da "oglasi podržavaju raznoliki ekosistem kreatora širom sveta i omogućavaju milijardama ljudi da pristupe svom omiljenom sadržaju na YouTube-u".

YouTube je ove godine napravio nekoliko promena u načinu rada oglasa na svojoj platformi. Kompanija je u maju uvela neiskakajuće oglase od 30 sekundi u svoju TV aplikaciju, a kasnije je počela da eksperimentiše sa dužim, ali manje čestim reklamnim pauzama i na TV-u. YouTube verovatno želi da njegove duge reklamne pauze podstaknu više korisnika da se prijave za pretplatu na ad-free YouTube Premium, ali povećanje cene od 2 dolara i obustava jeftinijeg Premium Lite plana mogu učiniti ovu opciju manje privlačnom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Neću ga koristiti , neće me ucenjivati.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.