Amazon Drive se gasi 31. decembra 2023.


Amazon Drive, platforma za čuvanje podataka u oblaku, zatvara se 31. decembra. Od sada nadalje, svi podaci sačuvani na Amazon Drive-u mogu se pristupiti samo putem Amazon Photos.

Fajlovi koji su trenutno sačuvani na Amazon Drive-u neće biti obrisani. Amazon nije razjasnio ovu tačku kada je prvobitno najavio gašenje Drive-a u julu 2022. Ipak, više nije moguće postavljati sadržaj na Amazon Drive, a platforma Amazon Photos prihvata samo upload fotografija ili videa.

Ako vam je potrebno da preuzmete fajlove sa Amazon Drive-a, posetite veb stranicu Amazon Photos i idite na tab "Folders". Izaberite fascikle ili fajlove koje želite sačuvati i pritisnite dugme "Download" koje se pojavljuje na vrhu ekrana.

Takođe možete preuzeti sadržaj sa Drive-a sa veb stranice Amazon Drive-a, iako će ova opcija nestati 31. decembra. Korisnici koji imaju nepouzdanu ili sporu internet vezu trebalo bi da koriste desktop aplikaciju Amazon Photos, jer se proces preuzimanja može prekinuti bez ikakvih posledica.

Amazon Drive je dolazio sa 5GB besplatnog skladišnog prostora kada je pokrenut 2011. godine. U jednom trenutku, Amazon je naivan bio dovoljno da ponudi neograničen plan skladištenja u oblaku. Čak i ako se ne sećate korišćenja Amazon Drive-a, postoji pristojna šansa da ste iskoristili ove promocije. Trebali biste se prijaviti na Amazon Photos da biste videli šta se tamo nalazi.

Takođe, Amazon čuva fajlove "Send to Kindle" i razne digitalne kupovine u Drive-u. Možda ćete pronaći neke e-knjige i MP3 datoteke u odeljku "Folders" na Amazon Photos.

Bivši Amazon Prime korisnici takođe mogu naići na upozorenje "Vaš kapacitet je prekoračen" prilikom prijavljivanja na Amazon Photos. To je zbog neograničenog skladištenja fotografija u okviru Prime-a – kada otkažete Prime, sve te fotografije odjednom doprinose vašem kapacitetu u oblaku. Amazon neće obrisati fajlove nakon što premašite kapacitet skladištenja, iako će sprečiti da postavljate nove slike ili video zapise.

Platforma Amazon Drive zvanično se povlači 31. decembra 2023. To je čudno videti. Amazon je lider u računarstvu u oblaku, a Drive je vrsta proizvoda koja bi mogla vezati korisnike za Prime članstvo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.