Android 15 dobija prikaz procenta zdravlja baterije


Za godine unazad, korisnici iPhone-a uživali su u korisnom alatu koji Android nije imao - ekranu za zdravlje baterije. Ovaj jednostavan alat prikazuje maksimalni kapacitet baterije u poređenju sa njenim stanjem kada je bila nova, pružajući jasnu sliku njenog propadanja. Ali situacija se možda menja, jer ukazujući dokazi sugerišu da bi Android 15 mogao doneti ovu veoma željenu funkciju.

Nail Sadykov, urednik Android Authority i Google News Telegram, slučajno je naišao na skriveni "ekran za zdravlje baterije" u nedavnom beta 2 ažuriranju Android 14 QPR2.

Iako trenutno neaktivno, analiza koda otkrila je da će prikazati "procenjeni procenat napunjenosti baterije u odnosu na njeno stanje kada je bila nova". Jednostavno rečeno, to je isti procenat zdravlja baterije kao kod iPhone-a.

Iako je dostupnost ove funkcije misterija, Android Authority sugeriše da bi mogla stići u Android 15, možda kao Pixel ekskluziva u početku. Međutim, uvek postoji šansa da se odustane od ideje, mada Google-ovi nedavni napori sugerišu suprotno.

Najnoviji Pixel Feature Drop već je uveo "ekran za informacije o bateriji", otkrivajući broj ciklusa baterije i datum proizvodnje. Štaviše, Android 14 je omogućio razvojnim programerima API-jeve za bateriju, omogućavajući aplikacijama da procene zdravlje baterije. Ovi koraci izgledaju kao priprema za domaći ekran za zdravlje baterije.

Prednosti ovakve funkcije su neosporne, posebno za one koji zadržavaju svoje telefone duže vreme. Google je takođe najavio sedmogodišnje ažuriranje za Pixel 8 liniju, pa će funkcija praćenja zdravlja baterije biti korisna za nove vlasnike Pixela.

Možete očekivati da će se više detalja o ovoj funkciji početi pojavljivati uskoro. Obaveštaćemo vas o svakom novom razvoju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.