Apple mora da prestane sa prodajom najnovijih modela Apple Watch-a u SAD-u

br />Izbilo je nekoliko dramatičnih dana za Apple Watch, s šokantnim otkrićem da bi Apple Watch Serije 9 i Apple Watch Ultra 2 mogli biti potpuno zabranjeni od prodaje u SAD-u baš pred Božić. Međutim, sada se pojavila vest da Apple očajnički radi na softverskom zakrpi kako bi izbegao katastrofu – ali da li će to biti dovoljno?

To je pitanje koje visi nad kompanijom iz Cupertina u ovom trenutku. Prema izveštaju Bloomberg novinara Marka Gurmna, Apple radi na "softverskim ispravkama i drugim potencijalnim izbegavanjima" koje bi mogle zaustaviti zabranu Apple Watch-a.

Konkretno, Gurman navodi da kompanija "žuri da napravi promene u algoritmima na uređaju koji mere nivo kiseonika u krvi korisnika". Ovo je funkcija koju tužitelj Masimo tvrdi da je prekršila njihove patente, što je dovelo do zabrane u prvoj fazi.

U ovom slučaju, Apple navodno radi na prilagođavanju "načina na koji tehnologija određuje zasićenost kiseonika i prikazuje podatke korisnicima", kaže Gurman. Međutim, da li će to biti dovoljno da Apple nastavi prodaju svojih pametnih satova na sopstvenom terenu, još uvek je pitanje koje ostaje neizvesno.

Zabrana Apple Watch-a objašnjena
Osoba gleda na svoj Apple Watch na zglobu. Uređaj ih upozorava da imaju ubrzan rad srca.

Šta je cela frka oko Apple Watch-a? Pa, kao što je napomenuto, Masimo Corp. optužio je Apple za kršenje nekih od svojih patenata vezanih za zdravstvo.

Suštinski, Međunarodna trgovinska komisija (ITC) se složila sa tim, stavljajući zabranu na sve uvoze Apple Watch Serije 9 i Apple Watch Ultra 2 u SAD – što je ključno s obzirom da se Apple Watch proizvodi u inostranstvu. Ove zabrane će uticati na Apple-ovu online prodavnicu od 21. decembra, dok će prodavnice sa fizičkim prisustvom slediti isti put od 24. decembra.

Izgleda da Apple veruje da će njihove softverske izmene biti dovoljne da umire regulatore. Međutim, interesantno je što Gurman napominje da su "patenti koji su srce spora uglavnom vezani za hardver." Sama kompanija Masimo Corp. rekla je da ne misli da će softversko rešenje biti dovoljno.

Ako se to pokaže tačnim, Apple će morati da implementira hardverske promene. To bi moglo trajati barem tri meseca, kaže Gurman, s obzirom na potrebu za proizvodnjom i slanjem novih modela. Dodajte tome vreme koje je potrebno carinskoj agenciji SAD-a da odobri promene i možemo se suočiti sa značajnim odlaganjem.

Ako zabrana stupi na snagu, neće biti potpunog prestanka prodaje. Zabrana se odnosi samo na Apple direktno, tako da treće prodavnice poput Walmarta i Best Buy-a mogu nastaviti prodavati Apple Watch. Bela kuća takođe može izdati poslednji trenutni veto. Šta god se dogodilo, biće to fascinantno praćenje – a mi ćemo vas obavestiti čim se bilo šta promeni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.