Apple prodao najviše premium telefona u Kini u tokom novembra


Brain-Computer Interface (BCI) objavio je najnovije istraživanje za novembar 2023. godine za kinesko tržište. Istraživanje otkriva značajan porast u aktivacijama novih pametnih telefona u Kini, ukupno 28,71 miliona jedinica - značajan porast od 12,7 procenata u odnosu na prethodnu godinu. Evo detaljnog pregleda svih informacija koje su se pojavile kroz BCI podatke.

Prema najnovijem istraživanju tržišta BCI-a za Kinu, Xiaomi je povratio prvo mesto među domaćim brendovima pametnih telefona, posebno u visokoj cenovnoj kategoriji iznad 4.000 juana (~550 dolara). Pored Apple-a i Huawei-a, Xiaomi sada stoji kao jedan od tri najbolja brenda visokog ranga, doprinoseći skoro 90 procenata tržišnog udela u ovoj premijum kategoriji.

Apple zadržava svoje vođstvo na visokom tržištu uprkos smanjenju od 21,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Xiaomi, sa udelom na tržištu od 18,3 procenata, osigurava prvu poziciju među kineskim brendovima, doživljavajući značajan rast od 44,1% u aktivacijama u odnosu na prethodnu godinu, prikazujući najveći rast. Honor zauzima treće mesto po obimu aktivacija, zabeleživši povećanje od 12,6 procenata u odnosu na prethodnu godinu.

Huawei zauzima četvrto mesto po tržišnom udelu, ali pokazuje impresivan rast od 75,6 procenata u aktivacijama u odnosu na prethodnu godinu, vodeći tržište po stopi rasta. Brendovi poput Viva i Oppo suočavaju se sa značajnim padom u obimu aktivacija. Konkurencija se intenzivira na visokom tržištu, koje dominiraju tri brenda, Apple, Huawei i Xiaomi, koji zajedno hvataju skoro 90 procenata udela. Ostali brendovi zajedno drže skromnih 10 procenata tržišnog udela.

BCI podaci ističu ponovni uspon Xiaomija kao vodećeg domaćeg brenda, pripisujući njegov uspeh doslednom godišnjem rastu od preko 40 procenata u aktivacijama novih telefona tokom pet uzastopnih nedelja. On je doživeo najveći rast, povećavajući se za 11,8 procenata u odnosu na prethodnu godinu. Ovaj dinamični pejzaž sugeriše da su serija Huawei Mate 60 i Xiaomi 14 serija značajno uticale na poziciju Apple-a na visokom tržištu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.