Google Chrome uvodi proaktivnu sigurnosnu proveru


Google uvodi nekoliko ažuriranja za Chrome na radnoj površini ove nedelje kako bi vaše iskustvo pregledanja bilo sigurnije i kako bi vam pružio više kontrole nad upotrebom memorije vašeg pregledača.

Glavna funkcija ovog ažuriranja je proaktivna provera bezbednosti. Počevši od verzije 120, koja je zapravo lansirana pre nekoliko nedelja, provera bezbednosti Chrome-a na radnoj površini sada će se izvršavati u pozadini i šaljivati proaktivna upozorenja kada detektuje da je lozinka u Chrome-u kompromitovana ili kada je proširenje koje ste instalirali zlonamerno. Takođe će vas podsećati da ažurirate Chrome.

Što je možda čak i važnije, Chrome-ova provera bezbednosti sada će automatski povući dozvolu koju ste možda davno dali sajtu, ali ga niste koristili duže vreme. To je slično načinu na koji Google sada upravlja Android dozvolama i može pomoći da se osigurate da sajt koji više ne koristite ne nastavi da ima pristup lokaciji ili mikrofonu.

Takođe, kada sajt s kojim se retko angažujete počne da vam šalje puno obaveštenja, Provera bezbednosti će pitati da li želite da ih onemogućite. Razum vraćen.

Google takođe ističe još dva ažuriranja za Chrome na radnoj površini danas. Prvo je ažuriranje režima štednje memorije Chrome-a, koji sada prikazuje više informacija kada pređete mišem preko taba i novu postavku koja olakšava Chrome-u da odredi da određeni sajtovi ne idu u stanje mirovanja.

Drugo je mogućnost čuvanja grupa tabova (funkcija pregledača koju neki korisnici apsolutno vole, dok je većina jednostavno ignoriše). Ovo će biti dostupno u narednim nedeljama. Ovde je upotreba da možete sačuvati te grupe tabova i zatim ih sinhronizovati sa vašim drugim radnim površinama kako biste nastavili gde ste stali.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.