Google Play Store sada omogućava udaljenu deinstalaciju aplikacija


Google nastavlja da unapređuje Android ekosistem. Najnoviji dodatak ovom ažuriranju je uvođenje podrške za daljinsko deinstaliranje aplikacija u Google Play prodavnici verzije 38.8. Ovo znači da od sada možete upravljati aplikacijama na uređajima kao što su telefoni, tableti, televizori ili pametni satovi povezani sa istim Google nalogom sa jednog uređaja. Evo detalja...

Broj pametnih uređaja koje posedujemo raste svakodnevno. U današnjem svetu, mnogi od nas koriste pametne tehnologije poput satova, tableta, televizora, sijalica, frižidera, bravica na vratima i bojlera, pored nezaobilaznih uređaja kao što su pametni telefoni. Međutim, upravljanje toliko uređaja može predstavljati izazov. Prepoznajući ovu situaciju, Google teži da olakša upravljanje Android ekosistemom.

Sledeći ovu strategiju, kompanija je pre nekog vremena preuzela stranicu iz Apple-ove knjige i uvela mogućnost sinhronizacije aplikacija. To znači da kada preuzmete aplikaciju iz Play Store-a na svom Android telefonu, automatski se instalira na drugim uređajima povezanim sa istim Google nalogom. Sada je Google uveo sličnu mogućnost koja vam omogućava daljinsko deinstaliranje aplikacija.

Mogućnost uvedena sa verzijom Google Play Store 38.8 sada je dostupna svim korisnicima po prvi put. U budućnosti, korisnici Androida će moći da upravljaju aplikacijama na različitim uređajima sa svojih pametnih telefona. Očekuje se da će ova mogućnost posebno olakšati zadatke na relativno zahtevnim interfejsima poput Android TV-a i Android Auto-a.

Nova mogućnost u Google Play Store verzije 38.8 sada je dostupna svim korisnicima. Od sada, korisnici Androida mogu da upravljaju aplikacijama na različitim uređajima direktno sa svojih pametnih telefona. Očekuje se da će ova mogućnost olakšati brisanje aplikacija, posebno na interfejsima koji mogu biti malo komplikovani, kao što su oni na Android TV-u i Android Auto-u.

Da biste koristili daljinsko deinstaliranje aplikacija iz Google Play-a, pratite ove korake:
1. Otvorite aplikaciju Google Play Store na svom telefonu ili drugom uređaju.
2. Dodirnite opciju "Manage apps & devices".
3. Izaberite tab "Manage".
4. Dodirnite polje za potvrdu pored "This device" kako biste prikazali listu svih povezanih uređaja.
5. Izaberite uređaj sa kojeg želite da deinstalirate aplikacije.
6. Videćete listu svih aplikacija instaliranih na tom uređaju.
7. Izaberite aplikacije koje želite da deinstalirate i dodirnite dugme "Uninstall".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.