Google vam pomaže u povratu datoteka na Drive-u


Google ima rešenje za problem sinhronizacije koji je uzrokovao nestanak fajlova kod nekih korisnika na aplikaciji Drive for desktop. Nažalost, nije toliko jednostavno kao jednostavno ažuriranje klikom na dugme, ali Google je objavio listu koraka koje možete preduzeti da biste povratili svoje fajlove.

Nakon preuzimanja i otvaranja najnovije verzije Google Drive-a za Windows ili macOS, Google predlaže da pokrenete alatku za oporavak aplikacije. Da biste to uradili, kliknite ikonu Drive-a u traci menija ili sistemskoj traci. Zatim pritisnite i držite Shift, kliknite na Settings i izaberite "Recover from backups" (Oporavi iz sigurnosnih kopija). Ako sve prođe dobro, dobićete obaveštenje da je "Recovery has started" (Oporavak je započeo). Kada proces bude završen, Google će sve povraćene fajlove staviti u novi folder nazvan "Google Drive recovery" (Google Drive oporavak).

U slučaju da naiđete na bilo kakve probleme, Google kaže da možete poslati povratne informacije putem aplikacije Drive for desktop koristeći oznaku #DFD84 i označavanjem polja za uključivanje dijagnostičkih logova. Takođe postoji i druga tehnika oporavka podataka putem komandne linije koja je detaljno opisana na Google-ovoj stranici podrške, kao i neke opcije za rešavanje problema.

Prošlog meseca, korisnici su počeli primetiti nestanak fajlova sa Google Drive-a, pri čemu je jedan korisnik izgubio sve fajlove od maja. Google navodi da je problem uticao samo na "mali podskup" korisnika Drive-a na desktopu koji koriste verziju 84. Nadamo se da će ovo rešenje pomoći korisnicima da povrate nestale fajlove.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.