Imersivni CarPlay nove generacije kompanije Apple počeće sa Porsche-om i Aston Martin-om


Apple je najavio da ćemo dobiti informacije o vozilima povezanim sa "sledećom generacijom" bežičnog CarPlay-a do kraja 2023. godine, i danas je isporučio prikaze interfejsa koji se prostire preko celog tabloua, stilizovanog za Porsche i Aston Martin. Umesto da jednostavno preuzme kontrolu nad sistemom zabave u automobilu i manjim segmentima na tabli, želi da redizajnira sve ekrane datog vozila.

Tema je posebna za svakog proizvođača automobila i omogućava CarPlay-u pristup funkcijama vozila, poput podešavanja radija i temperature. U Porsche postavci, tu je raspored sa tri brojčanika gde se brzinomer nalazi na levoj strani i pozadina je napravljena da se poklapa sa uzorkom sedišta u pepito stilu.

U Aston Martin postavci, tu je prikaz multimedije u centru, okružen brzinomerom i obrtomerom, sa obrisima u karakterističnoj zelenoj boji brenda. Car & Driver izveštava da svi podaci specifični za vožnju dolaze od senzora automobila, dok vaš iPhone pokreće aplikacije, uz napomenu da prema rečima Apple-a, telefon ne čuva ili ne prati informacije koje potiču iz vozila.

Ova mogućnost je najavljena na Apple-ovoj WWDC konferenciji za developere 2022. godine, a istog događaja ove godine, rečeno je developerima aplikacija da se pripreme za novi sistem koji dodaje uparivanje sa određenim auto-ključevima, pojednostavljeni tok povezivanja, unapređenog Siri-ja i druge promene.

Predstavlja se kao "najbolje iskustvo sa iPhone-om" u automobilu, što ide korak dalje od prethodnih prikaza kao što su tradicionalni CarPlay, Android Auto ili čak ugrađene Google aplikacije (koje će takođe biti podržane od strane Porsche-a, konačno). Takođe je drugačiji od Android Automotive-a jer se i dalje upravlja preko vašeg telefona.

Car & Driver takođe izveštava da će Aston Martin podržavati ovo u sistemu zabave koji će biti lansiran sledeće godine u automobilima poput DB12 i njegove kabrio verzije, DB12 Volante. Planovi Porsche-a su manje jasni; međutim, u email-u, portparol Porsche-a Calvin Kim je rekao da će integracija njihovih sistema "ići korak dalje" od postojećih setup-ova sa lansiranjem njihovog potpuno električnog Macan-a, i više detalja će biti dostupno sledeće godine nakon njegovog otkrivanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.