iPhone 13 i iPhone 14 dobijaju Qi2 podršku sa iOS 17.2


Apple je upravo objavio kandidat za izdanje iOS 17.2, a nadolazeća nadogradnja donosi podršku za Qi2 standard bežičnog punjenja za iPhone 13 i iPhone 14 seriju pametnih telefona, prema beleškama o ispravkama. Apple navodi da iPhone 15 i 15 Pro već podržavaju Qi2, mada zapravo još uvek nema dostupnih punjača za Qi2 (što se može promeniti uskoro).

Qi2 dodaje prsten magneta sličan MagSafe-u standardu bežičnog punjenja Qi standardu i podiže brzinu punjenja na 15W. Za Android telefone, to znači brže i praktičnije bežično punjenje i pristup ogromnom ekosistemu magnetnih bežičnih punjača koji su se pojavili da podrže MagSafe iPhone uređaje. Za iPhone uređaje, to znači punjenje brzinom MagSafe-a, ali bez plaćanja MagSafe cena. Trenutno, ako punite iPhone na magnetnom bežičnom punjaču koji nije MagSafe-sertifikovan, brzina punjenja se zaustavlja na 7.5W, ali ako koristite MagSafe-sertifikovani punjač (koji je skuplji od drugih bežičnih punjača), videćete brzine do 15W.

Najveće nepoznanice su brzine punjenja koje ćete dobiti kada stavite iPhone 13 ili 14 na Qi2 punjač. Dok je Apple ranije potvrdio za The Verge da će iPhone 15 porodica puniti do 15W na Qi2 punjačima, odbio je tada da navede da li će Qi2 doći i na ranije modele iPhone-a, i do sada nije eksplicitno rekao da li će 13 i 14 telefoni puniti brzinom od 15W na Qi2 punjačima. Vrlo je verovatno da hoće. Kontaktirali smo Apple, Anker, Belkin i Wireless Power Consortium (WPC) da vidimo da li mogu podeliti dalje detalje.

Nakon što je ovaj članak objavljen, Anker je odgovorio da će njihovi nadolazeći MagGo Qi2 punjači puniti iPhone 13 i novije uređaje brzinom od 15W, dok je WPC rekao da su Qi2 predajnici od Anker-a, Belkin-a i nekoliko drugih kompanija već sertifikovani.

Apple obično deli kandidate za izdanje iOS-a nekoliko dana pre nego što softver postane javno dostupan, tako da je verovatno da će iOS 17.2 biti dostupan svima ovde ili sledeće nedelje. Nadogradnja takođe dodaje aplikaciju Journal, mogućnost za iPhone 15 Pro telefone da snime prostorni video, popravku za probleme s bežičnim punjenjem na iPhone 15 u određenim automobilima, podešavanje koje vam omogućava promenu podrazumevanog zvuka za obaveštenja i još mnogo toga. Možete pročitati kompletne beleške o ispravkama na 9to5Mac.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.