Korisnici sve više prijavljuju čudnu grešku na novom iOS-u 17


Raste broj korisnika iPhone-a prijavljuje uporni bag u iOS 17 koji izaziva neočekivani prikaz prekidača aplikacija dok kucate po ekranu. Ako ste iskusili ovaj frustrirajući problem, niste sami.

Forumi Apple zajednice i Reddit sadrže slične izveštaje ljudi koji su izbačeni iz Poruka, Beleški i drugih aplikacija usred rečenice, samo da bi se našli u drugoj aplikaciji jer su i dalje dodirivali ekran kada se neočekivano pojavio prekidač aplikacija.

Ovde možete videti kako to izgleda. Bag može biti teško reprodukovati, ali čini se da se dešava korisnicima koji su neko vreme brzo kucali po virtuelnoj tastaturi. Bag je prijavljen u svim verzijama iOS 17, uključujući i najnovije ažuriranje iOS 17.1.2, a neki korisnici su vratili svoj iPhone samo da bi se isti problem pojavio i na zamenskom uređaju, što sugeriše da Apple nije dovoljno upućen u problem.

Do trenutka dok Apple ne reši ovaj problem, postoji privremeno rešenje - ili tačnije rečeno, privremena alternativa, pošto uključuje isključivanje funkcije "Dostupnost", funkcije koju će neki korisnici verovatno propustiti. Dostupnost je opcionalna funkcija koja spušta gornju polovinu ekrana tako da je lako dostupna vašim prstima. Evo kako da je isključite:

- Otvorite Settings na svom iPhone-u.
- Dodirnite "Accessibility".
- Pod "Physical and Motor," izaberite Touch.
- Isključite prekidač pored funkcije Reachability.

Isključivanje Reachability opcije čini se da zaustavlja bag u kucanju za sve pogođene, što sugeriše da Apple ima neidentifikovani problem osetljivosti povezan sa ovom funkcijom pristupačnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.