PlayStation 3 još uvek ima gotovo 2 miliona korisnika mesečno


Procureli slajd iz hakovanja Insomniac ransomware-a otkriva da je PlayStation 3 i dalje imao gotovo 2 miliona mesečno aktivnih korisnika u februaru 2023. Tačnije, dokumenti pokazuju da 1.9 miliona igrača i dalje koristi ovu konzolu koja je prvi put izašla 2006. godine.

Osim toga, PlayStation 5 je imao 37.1 milion mesečno aktivnih korisnika prema ovom curenju. Kada se uzme u obzir da je konzola tek u julu 2023. dostigla brojku od 40 miliona, ova stopa angažovanja je prilično impresivna. PlayStation 4 i dalje dominira, sa 70.3 miliona igrača registrovanih ranije ove godine. Ukupno, postoji 107.5 miliona aktivnih PSN naloga kada se saberu korisnici sva tri modela konzola i drugi korisnici van konzola.

Očigledno je da se ova brojka sa slajda datira iz februara 2023. godine i sigurno je dosta varirala u poslednjih nekoliko meseci, pogotovo s povećanjem prodaje PlayStation 5.

Ova konzola iz 2020. godine postigla je nekoliko dostignuća ove godine, osim dostizanja brojke od 40 miliona leti. Nedavno je Sony objavio da je PlayStation 5 prodao 50 miliona jedinica do 9. decembra, dosežući pola veka konzole. Takođe, PS5 prati samo nedelju dana za uspešnim PS4 kada se uporedi ukupna prodaja od početka lansiranja.

Međutim, u Sjedinjenim Američkim Državama, ova konzola već je ispred svog prethodnika i ubrzava svake nedelje zbog neprekidne isporuke. Osim toga, PlayStation 5 je nadmašio svoje konkurente, Xbox Series X i Xbox Series S, sa ogromnom razlikom od 3 prema 1 ove godine, dok Microsoftova konzola ima samo 21 milion prodatih jedinica širom sveta do sada.

Pored ogromnog uspeha PS5, zadržavanje 2 miliona korisnika PlayStation 3 konzole od ukupno 87 miliona prodatih jedinica nakon 17 godina od izlaska, predstavlja impresivan uspeh sam za sebe. S obzirom na to da konzola nije imala najbolji start zbog problema sa cenom, njena dugovečnost je velika pobeda za Sony i PlayStation.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.