Srednjoškolac uhapšen jer je koristio uređaj za onemogućavanje iPhone-a u blizini


Veza između nove generacije i tehnologije nikada nije bila jača. Dok ovo često primećujemo pre svega kroz zavisnost od pametnih telefona i društvenih medija, postoje i neočekivani incidenti. Na primer, nedavno je jedan učenik u saveznoj državi Vašington iznenadio sve. Prema policijskim izveštajima, učenik koji pohađa srednju školu Liberty High School izazvao je gašenje svih iPhone uređaja u blizini koristeći nepoznati uređaj. Evo detalja...

Kada bi neko bio u mogućnosti da daljinski isključi vaš telefon, verovatno bi vas to izludelo. Zamislite sada da se to događa u srednjoj školi punoj tinejdžera. Nažalost, Policija Vašingtona ne mora da to zamisli jer su nedavno imali takav slučaj. Dobili su prijavu od srednje škole Liberty High School o misterioznom problemu koji uzrokuje neočekivano gašenje telefona.

Vlasti koje su istraživale incident u školi otkrile su da je jedan učenik i njegov uređaj odgovorni za to. Javni policijski izveštaji nisu otkrili identitet učenika niti kako je uređaj funkcionisao. Međutim, privukao je pažnju jer je opisan kao uređaj koji je uzrokovao gašenje iPhone uređaja u određenom opsegu.

Trenutno postoje neke nepoznate detalje ovde. Na primer, kako je uređaj uticao na iPhone uređaje, a ne na Android telefone. Iako je to teoretski moguće, može postojati mnogo jednostavnije objašnjenje. Tržište pametnih telefona u SAD-u već duže vreme dominira Apple-om, s mnogim ljudima koji koriste iPhone umesto drugih Android modela. Stoga je policajac koji je napisao izveštaj možda pomenuo "iPhone" umesto "pametni telefon". Ipak, postoji šansa da uređaj zaista nije uticao na Android uređaje.

Ovo nas dovodi do drugog pitanja: Kako bi srednjoškolac mogao da dođe do takvog uređaja? Ne govorimo o nečemu što je tehnološki nemoguće. Postoje uređaji koji koriste snažne radio talase koji mogu da poremete izvor napajanja iPhone uređaja. Međutim, govorimo o opremi na nivou vojske, a ne o nečemu što biste našli na eBay-u ili Facebook Marketplace-u. Dok odgovori na ova pitanja ostaju neizvesni za sada, očekujemo da će detalji postati jasniji u budućnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.