WhatsApp unapređuje kanale


Ova godina je bila prilično aktivna za tvorce WhatsApp-a jer je ovaj chat program predstavio niz novih funkcija za svoje korisnike. Nakon nekoliko meseci razvoja, WhatsApp je konačno u sredini 2023. godine pustio "Channels" (Kanale) široj javnosti, praveći neke promene u funkcionalnosti tokom procesa. Na primer, beta verzija aplikacije u oktobru otkrila je dodavanje uređivanja poruka u Kanalima, dok je kasnije izdanje uvelo prosleđivanje poruka u Kanalima. Sada nailazimo na još jednu promenu ove funkcije, posebno u vezi sa deljenjem postova Kanala kao statusne nadogradnje.

Prema informacijama sa WABetaInfo, verzija 2.24.1.6 WhatsApp beta za Android dolazi sa izmenjenim korisničkim interfejsom za poruke Kanala deljene putem statusnih nadogradnji. Postovi Kanala sada će uključivati dugme i novi raspored kako bi se istakli i usmerili korisnike ka izvoru informacija.

Ovo ne bi bilo potpuno novo za servis koji je u vlasništvu Meta. Redovni korisnici Instagrama znaju da deljenje posta putem priča takođe nosi sličan interfejs. S obzirom na to kako WhatsApp pokušava da smanji razlike između sebe i svoje sestrinske usluge, ova specifična promena korisničkog interfejsa ne deluje iznenađujuće.

S obzirom da je cilj Kanala da informacije budu odmah dostupne milionima ljudi, ovaj novi interfejs može pomoći u dobijanju dodatnog konteksta o deljenom sadržaju. WhatsApp već ima sistem označavanja za nadogradnje Statusa i Kanala koje se smatraju štetnim ili u suprotnosti sa njihovim pravilima. Korisnici mogu dodirnuti ikonu sa tri tačke u gornjem desnom uglu, izabrati "Prijavi" i preduzeti dalje korake.

Osim uključivanja ovog novog interfejsa za ažuriranja Kanala, WhatsApp beta 2.24.1.6 takođe popravlja vizuelni bag na aplikaciji, prema zasebnom izveštaju WABetaInfo-a.

Problem u pitanju odnosi se na veliki plavi blok na donjoj polovini ekrana, koji se navodno pojavljuje nakon zatvaranja panela za dodavanje. Ovo bi potencijalno moglo da sakrije deo razgovora ili pozadinu razgovora, kako je prikazano. Publikacija tvrdi da se ovaj vizuelni bag provukao sa WhatsApp beta za Android verzijom 2.23.26.12.

Pored ovih vizuelnih promena u Kanalima, WhatsApp je takođe olakšao deljenje pojedinačnih poruka Kanala u nedavnoj prošlosti. U međuvremenu, ljudi koji redovno pristupaju povezanim uređajima na WhatsApp-u uskoro će moći da postavljaju ili uklanjaju statusne nadogradnje sa pridruženog uređaja.

Iako je 2023. godina donela nekoliko novih funkcija na WhatsApp-u, očekujemo da će sledeća godina doneti još iznenađenja za ogromnu korisničku bazu ove aplikacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.