YouTube ambijentalni režim postaje još napadniji


Ambijentalni režim na YouTube-u je jedna od onih funkcija za koju niko nije tražio, ali je Google ipak uveo. Uprkos kontroverznom odgovoru na uvođenje ambijentalnog režima u oktobru prošle godine, YouTube je nedavno počeo eksperimentisati sa dodavanjem ambijentalnog režima na svoj plejer sa potpunim ekranom. Ambijentalni režim nije značajna promena korisničkog interfejsa. Umesto toga, radi kao dodatak novom zaobljenom video plejeru YouTube-a. Sjaj ambijentalnog režima bio je ranije najuočljiviji u pretraživaču, ali nedavno ažuriranje donosi živopisniji efekat na YouTube-u na Androidu.

Ambijentalni režim funkcioniše slično kao LED pozadinsko osvetljenje koje možete kupiti za zadnji deo televizora. Kao pozadinsko osvetljenje, efekat odražava ono što se nalazi na vašem ekranu osvetljavajući sjaj oko prozora za video. Cilj je pružiti korisnicima uži doživljaj dok se prepuste gledanju svojih videa trećeg sata unboxing sadržaja. Iako je Google dizajnirao ambijentalni režim s namerom poboljšanja korisničkog iskustva, ponekad može biti ometajući. Nazvati funkciju unutar YouTube-a ometajućom je malo paradoksalno, ali zaista može biti ometajuća u nekim slučajevima.

Na sreću, za korisnike Androida koji nisu fanovi ambijentalnog režima, efekti na vašim uređajima bili su gotovo neprimetni. Međutim, stvari su se upravo promenile. Kako je ukazao 9to5Google, YouTube je upravo prilagodio ambijentalni režim da bude mnogo živopisniji na Androidima.

Ambijentalni režim na Androidu bio je najuočljiviji na kompaktnom, horizontalnom ekranu za gledanje; čak i tada, nije bio vrlo izražen. Blagi sjaj ispod ekrana, gde se nalazi naslov videa, bio je jedva primetan pre ove nove prilagodbe. Ambijentalno svetlo je mnogo očiglednije u novoj "unapređenoj" verziji. Sjaj se sada ne samo prostire ispod naslova videa, već je YouTube dodao sjaj i iznad video plejera. Da li je sada živahniji ambijentalni režim značajna karakteristika na YouTube-u? Odgovor je i dalje ne, ali ambijentalno svetlo je nedvosmisleno izraženije.

Nedavno je YouTube počeo eksperimentisati sa ambijentalnim režimom na svom plejeru sa potpunim ekranom. Neizbežno, ambijentalni sjaj je vidljiv samo kada je video u drugačijem formatu od ekrana vašeg telefona. Dakle, ako video nije prilagođen da zauzme ceo vaš ekran, ambijentalni sjaj je dodat crnim trakama koje popunjavaju prazan prostor. Video zapisi u potpunom vertikalnom modu ekrana možda su doživeli najveću promenu u ovom podešavanju. Ranije vrlo suptilan, sjaj sada gotovo pokriva ceo ekran.

Ako ste čistunac za YouTube i ne volite promene na svom video plejeru, niste sami, i srećom, ambijentalni režim može biti isključen. Na vašem uređaju, idite na Postavke na stranici za gledanje, zatim dodatne postavke, i konačno, isključivanje ambijentalnog režima će onemogućiti ovu funkciju. Ambijentalni režim može malo vremena da se naviknete, ali možda ćete ga zavoliti, pa mu dajte neko vreme pre nego što ga isključite.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.