AI funkcije na Galaxy S24 telefonima u Kini pokreće Baidu, a ne Google


Pre deset godina, Samsung je dominirao kineskim tržištem, ali 2023. godine je bio oko 2%. Vođa Samsung-ove mobilne divizije, TM Roh, bio je na misiji da povrati izgubljeni tržišni udeo. Ranije ove nedelje je rekao novinarima: "Ulazimo u napore da dostignemo kineske potrošače proizvodima koji odgovaraju kineskom tržištu, kroz softversku optimizaciju koja odgovara kineskom tržištu, i mislim da rezultati polako dolaze".

Ova bolje prilagođena softvera uključuje nove AI funkcije, kako se ispostavilo. Svuda drugde, prevod, sumiranje i generisanje funkcija se obrađuju putem Google-ovog Gemini Pro. U Kini, ove funkcije pokreće Baidu-ov model pod nazivom "Ernie".

Naravno, Android telefoni u Kini obično dolaze bez Google usluga. Ali Samsung je posvetio toliko pažnje veštačkoj inteligenciji za ovu generaciju svojih premijum uređaja da je ova promena bila iznenađenje.

Koliko smo mogli da primetimo, ovo su iste funkcije (u pogledu funkcionalnosti) koje dobija ostatak sveta - čak možete okružiti nešto kako biste uradili pretragu na internetu, funkcija na kojoj je Google bio prilično ponosan.

Evo izjave iz Samsunga koja je objavljena od strane CNBC-a: "Sada sa Ernie-evim razumevanjem i sposobnostima generisanja, unapređeni Samsung Note asistent može prevesti sadržaj i takođe sumirati dug sadržaj u jasne, inteligentno organizovane formate jednim klikom, olakšavajući organizaciju obimnog teksta".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.