App Store će biti ''podeljen na dva dela''


Apple se priprema da podeli App Store "na dva dela" u narednim nedeljama, pred zahteve Evropske unije koji će naterati Apple da omogući sideloading aplikacija u regionu, izveštava Mark Gurman iz Bloomberga.

U najnovijem izdanju njegovog biltena "Power On", Gurman je objasnio da se Apple priprema da napravi promene na App Store-u u EU kako bi se usaglasio sa predstojećim Zakonom o digitalnim tržištima (DMA) u regionu. Apple navodno planira da u narednim nedeljama sprovede prilagodbe kako bi ispunio nove pravne zahteve, uključujući razdvajanje App Store-a u EU od ostatka sveta. Rok za Apple da se usaglasi sa DMA je 7. marta, pa kompanija ima nešto više od sedam nedelja da sprovede promene.

Prošle nedelje, izvršni direktor Apple-a Tim Kuk sastao se sa šeficom antimonopolske komisije Evropske unije, Margrete Vestager, u Apple Parku. Vestager je podsetila Kuka na obavezu Apple-a da korisnicima omogući instaliranje aplikacija iz trećih strana i sideloading aplikacija u okviru DMA. Apple će takođe biti obavezan da omogući developerima mogućnost promocije svojih ponuda izvan App Store-a i korišćenje sistema plaćanja trećih strana. Očekuje se da će DMA naterati Apple da napravi niz značajnih promena u načinu funkcionisanja App Store-a, FaceTime-a i Siri u Evropi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.