Apple isplaćuje po 92 dolara vlasnicima nekada usporenih iPhone-a


Apple je 2020. godine pristao da plati do 500 miliona dolara kako bi rešio tužbu u klasi u SAD-u koja je optužila kompaniju za "tajno usporavanje" određenih modela iPhone-a, a isplate su konačno počele ove nedelje pojedincima koji su podneli zahtev.

Veb stranica za takozvano "baterijsko suđenje" rekla je da će se isplate verovatno početi distribuirati ovog januara, i isplate su počele prema planu. Čitaoci sajta MacRumors, Ken Strand i Michael Burkhardt, među su pojedincima koji su dobili isplate od 92,17 dolara po zahtevu od strane Apple-a kao deo sporazuma.

Tužba je podneta u decembru 2017, nedugo nakon što je Apple otkrio da usporava maksimalnu performansu nekih modela iPhone-a sa "hemijski ostarjelim" baterijama kada je to bilo potrebno kako bi se sprečilo neočekivano gašenje uređaja. Apple je uveo ovaj sistem upravljanja energijom u iOS 10.2.1, ali inicialno nije pomenuo promenu u beleškama za ažuriranje. Apple se izvinio zbog nedostatka transparentnosti i privremeno snizio cenu zamene baterija za iPhone na 29 dolara 2018. godine.

Iako se izvinio zbog načina komunikacije promene, Apple je ponavljao da negira sve optužbe i nikada nije priznao bilo kakvu pravnu grešku. Apple je rekao da se složio sa sporazumom samo kako bi "izbegao teške i skupe sudske postupke."

Klasa je obuhvatala sve stanovnike SAD-a koji su imali zahvaćeni iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, i/ili iPhone SE koji su pokretali iOS 10.2.1 ili noviji, i/ili iPhone 7 ili iPhone 7 Plus koji su pokretali iOS 11.2 ili noviji, pre 21. decembra 2017. Rok za podnošenje zahteva za isplatu bio je u oktobru 2020. godine.

Apple i dalje ima sistem upravljanja performansama na iPhone-u 6 i novijim modelima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.