Apple prodao oko 180.000 Vision Pro headsetova


Apple je otvorio prednarudžbine za svoj Vision Pro uređaj za mešanu stvarnost tokom vikenda, pre zvaničnog datuma lansiranja, 2. februara. Prema procenama analitičara Ming-Chi Kuo-a, kompanija je prodala između 160.000 i 180.000 uređaja tokom ta dva dana. I dok to može zvučati kao dobra vest za Cupertino, dolazi sa određenim rezervama.

Kuo je prethodno predviđao da će Apple proizvesti između 60.000 i 80.000 Vision Pro jedinica za dan lansiranja. Pišući na Medium-u, čuveni analitičar kaže da se headset rasprodao ubrzo nakon otvaranja procesa prednarudžbina, a vreme isporuke za sva tri modela, koji nude 256 GB ($3,500), 512 GB ($3,699) i 1 TB ($3,899) skladištenja, povećalo se sa pet nedelja na sedam nedelja.

Iako to zvuči kao dobra vest za Apple, Kuo je primetio da se vremena isporuke nisu menjala nakon 48 sati, što može ukazivati na to da su narudžbine značajno opale nakon što su hardcore obožavaoci Apple-a obavili svoje kupovine. On je primetio da je stalna potražnja za novim iPhone-ima rezultirala postepenim povećanjem vremena isporuke 24 do 48 sati nakon otvaranja prednarudžbina.

Kuo je primetio da, s obzirom na to da Apple ima 1,2 milijarde aktivnih korisnika, kompanija shvata da je Vision Pro veoma specifičan proizvod. Ovaj uređaj se lansira samo u SAD-u na početku, a globalno lansiranje dolazi kasnije tokom godine, verovatno tokom juna, pre WWDC-a.

Prema izveštaju Bloomberga, analitičari očekuju da će Apple isporučiti od 300.000 do 400.000 Vision Pro jedinica ove godine, generišući do 1,4 milijarde dolara prihoda. To je puno novca, ali ne za kompaniju koja je prošle godine ostvarila 383 milijarde dolara prihoda.

Nedavno je potvrđeno da M2 SoC u Vision Pro, poput procesora koji se nalaze u Apple-ovim laptopovima i tabletima, ima 8-core CPU (četiri performantna i četiri efikasna jezgra), 10-core GPU i 16-core Neural Engine. Takođe podržava osvežavanje ekrana od 90Hz, 96Hz i 100Hz. Pogledajte kompletne tehničke specifikacije ovde.

Činjenica da Vision Pro neće imati posebnu aplikaciju za Netflix, YouTube ili Spotify može odvratiti ljude od trošenja 3.500 dolara ili više na ovim uređajima. Ali Cupertino će verovatno nadati da će besplatni demo-ovi dostupni u trajanju od 25 minuta u Apple prodavnicama ubediti korisnike da im predaju svoj novac.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.