Counterpoint: Tržište premijum pametnih telefona raslo u 2023, Apple i dalje na vrhu


Counterpoint Research je objavio pregled tržišta premijum pametnih telefona u 2023. prema preliminarnim rezultatima za Q4 2023. Prema njihovom istraživanju, prodaja pametnih telefona koji koštaju više od 600 dolara povećala se za 6% u odnosu na prethodnu godinu.

Ovo je u suprotnosti sa predviđenim padom ukupnog tržišta pametnih telefona. Analitičari su naveli da sada 24% svih pametnih telefona spada u kategoriju premijum uređaja, a segment se širi na tržištima u razvoju.

Prema Senior Analitičaru Varunu Mishri, potrošači su sada spremni da plate više za kvalitetan uređaj koji može da se koristi duže vreme.

Apple je ostao neprikosnoveni lider na tržištu, sa 4 puta više prodaje od drugoplasiranog Samsunga. Korejski proizvođač je uspeo da malo smanji jaz, zahvaljujući uspešnoj prodaji svojih modela Galaxy S23 i preklopnih uređaja. Huawei je takođe ostvario veliki uspeh sa linijom Mate 60 u Kini.

Rast tržišta premijum uređaja bio je vođen prodajom u Kini, zapadnoj Evropi, Indiji i regijama MEA. Counterpoint Research je otkrio da se očekuje novi rekord u prodaji premijum uređaja u Kini, Indiji i Latinskoj Americi, pri čemu je Indija najbrže rastuće tržište globalno.

Ovaj rast je prvenstveno vođen ultra-premijum segmentom, to su uređaji koji koštaju 1.000 dolara ili više. Očekivanja za skoru budućnost su da će se ovaj trend nastaviti i da će premijum uređaji nadmašiti ukupno tržište pametnih telefona.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.