Galaxy AI funkcije biće besplatne samo do kraja 2025.


Veštačka inteligencija (AI) je veliki prodajni argument za novu Galaxy S24 seriju kompanije Samsung, ali nova, prilično dobra grupa Galaxy AI funkcija može na kraju doći sa cenom, kako je potvrdila kompanija.

U fusnoti na online listinzima za Galaxy S24, S24+, i Galaxy S24 Ultra, Samsung kratko napominje da će Galaxy AI funkcije biti besplatne samo oko dve godine. Fusnota je istaknuta na Twitteru od strane korisnika @AdamJMatlock.

Samsung kaže:

"Galaxy AI funkcije će biti besplatne do kraja 2025. godine na podržanim Samsung Galaxy uređajima. Različiti uslovi mogu važiti za AI funkcije koje pružaju treće strane."

Nema informacija o tome koliko bi ove funkcije mogle koštati ili da li će sve funkcije zahtevati pretplatu. Važno je napomenuti da većina Samsung-ovih AI funkcija radi putem oblaka. Funkcije prevoda i nekih drugih rade potpuno na uređaju, ali neki od impresivnijih prikaza, poput Generative Edit i transkripcije, koriste cloud (izvan Google-ovih Gemini modela).

Ova informacija je procurila pre zvaničnog predstavljanja Samsung-a, i u anketi koju smo sproveli, preko 70% čitalaca 9to5Google-a reklo je da nikada ne bi platilo dodatno za AI funkcije na svom telefonu.

Međutim, Samsung-ova nedostatak jasnoće oko ovoga podseća na uslugu koju je i Google rekao da će biti plaćena, ali i dalje funkcioniše besplatno. Kada je Google lansirao Sleep Sensing funkciju na Nest Hub (2. generacija), rekao je da će zahtevati pretplatu u kasnijem periodu, ali nekoliko godina kasnije, takva pretplata ne postoji.

Ažuriraćemo ovaj članak kako Samsung bude pružao više informacija o ovom pitanju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.