Google Chrome dolazi u vaš automobil


Na sajmu CES 2024, Google predstavlja neke nove funkcije koje korisnicima omogućavaju korišćenje ogledala za telefone putem Android Auto-a u njihovim automobilima, kao i onima koji voze automobile sa ugrađenim Google-ovim Android softverom.

Vlasnici električnih vozila uskoro će moći deliti informacije o stanju baterije u stvarnom vremenu sa Google Maps putem Android Auto-a, omogućavajući im da vide procenu preostalog kapaciteta baterije prilikom dolaska na odredište.

Ova funkcija već je bila dostupna vozilima sa ugrađenim Google-ovim softverom i sada će biti dostupna korisnicima Android Auto-a, počevši sa modelima Ford Mustang Mach-E i F-150 Lightning "u narednim mesecima". Ostali električni automobili će biti obuhvaćeni u bliskoj budućnosti.

Osobe koje poseduju automobile sa ugrađenim Google aplikacijama, poznate kao "Google built-in", takođe će moći slati uputstva za vožnju sa svog pametnog telefona direktno u svoj automobil. Ova funkcija će biti nezavisna od operativnog sistema, tako da je mogu koristiti svi sa iPhone ili Android uređajem.

"Google built-in" je marketinški termin kompanije za Google Automotive Services (GAS), licencirani proizvod koji prodaje proizvođačima automobila koji žele određene funkcije, poput Google Maps, Google Assistant i Google Play Store, kao podrazumevane na svojim info-zabavnim ekranima. GAS se pokreće na Android Automotive, koji je operativni sistem vozila zasnovan na Androidu.

Pregledavanje Chrome-a takođe dolazi u određena vozila sa Android Automotive-om, počevši sa određenim Volvo i Polestar vozilima. CEO kompanije Polestar, Thomas Ingenlath, rekao je da je kompanija "dugo čekala" da Chrome pregledavanje dođe na njihove automobile, nudeći Vivaldi pregledač kao privremeno rešenje dok nije bio spreman.

"Ovo je sada, naravno, mnogo praktičnije rešenje", rekao je Ingenlath u intervjuu. "Chrome pregledač je povezan sa vašim nalogom i ima sve informacije o vašim preferencama i svemu. Tako da to postaje leka funkcija."

Google takođe dodaje nove aplikacije vozilima sa ugrađenim Google-om, uključujući video servise poput PBS Kids, Crunchyroll i Weather Channel aplikaciju.

Kompanija je u poslednjih nekoliko godina stalno dodavala nove funkcije kako Android Auto-u, tako i vozilima sa ugrađenim Google-ovim softverom. Nove funkcije dolaze u neizvesno vreme za softver u automobilima, sa stručnjacima za bezbednost koji upozoravaju na ometajuće interfejse i velikim proizvođačima automobila poput GM-a koji ograničavaju pristup programima ogledala za telefone poput Android Auto-a i Apple CarPlay-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.