iOS 18 biće najveća nadogradnja iPhone-a do sada


Apple planira veliku nadogradnju svog operativnog sistema za iPhone, iOS 18, prema Bloomberg-ovom Marku Garmenu. On kaže da bi ova nadogradnja mogla biti "najveća" nadogradnja softvera u istoriji iPhone-a.

Gurman je podelio ovu vest u delu za pitanja i odgovore samo za pretplatnike svog Power On biltena.

"Rečeno mi je da se novi operativni sistem vidi unutar kompanije kao jedna od najvećih nadogradnji iOS-a - ako ne i najveća - u istoriji kompanije," napisao je.

Iako nije otkrio mnogo detalja o funkcijama iOS 18, spomenuo je planove da će u budućnosti deliti više detalja.

Ali već očekujemo neke promene na iOS-u. Jedna od očekivanih funkcija je podrška za Rich Communication Services (RCS) - standard za razmenu poruka koji će omogućiti bolju komunikaciju između iPhone-a i Android uređaja.

U novembru 2023. godine, Apple je najavio nameru da podrži RCS u aplikaciji Messages na iPhone-u, počevši "kasnije" 2024. godine. I taj vremenski okvir verovatno se podudara sa lansiranjem iOS 18.

Sa podrškom za RCS, korisnici iPhone-a će moći da šalju fotografije i video zapise visoke rezolucije, uživaju u potvrdama o primljenim porukama i indikatorima kucanja, pa čak i da učestvuju u grupnim četovima sa korisnicima Android i iPhone uređaja.

Osim toga, navodno Apple takođe radi na tehnologiji generativne veštačke inteligencije i prema rečima Garmena "trebalo bi da poboljša način na koji i Siri i aplikacija Messages mogu odgovarati na pitanja i automatski dovršavati rečenice".

Gurman primećuje da Apple takođe istražuje integraciju sličnih AI funkcija za različite druge aplikacije, uključujući Apple Music, Pages, Keynote i Xcode.

Takođe, prema informacijama iz The Information, Apple planira da integriše velike jezičke modele u Siri, što bi korisnicima omogućilo automatizaciju složenih zadataka sa dubljom integracijom u aplikaciju Shortcuts. Očekuje se da će ova funkcija biti deo nadogradnje softvera iPhone-a 2024. godine, verovatno iOS 18.

Ovo su samo neke od glasina o funkcijama koje se očekuju da budu uključene u iOS 18. Očekujemo da će uskoro biti otkriveno više detalja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.