iPhone 16 navodno sa dodatnom tipkom na boku


iPhone 16 serija još uvek je daleko, planirana za debi u septembru ove godine. Međutim, već kruže glasine u vezi sa ovim modelom. Jedna od tih spekulacija ukazuje na dodatak nove tipke, internog naziva Capture dugme od strane Apple-a. Dok je tačna funkcija bila nejasna pre, najnovija glasina baca nešto svetla na tu temu.

Kako izveštava The Information (prema Apple Insider-u), spekulativno novo dugme moglo bi uključivati kontrole zumiranja i fokusa. Izvori upućeni u razvoj iPhone 16 otkrivaju da Capture dugme neće biti obično mehaničko dugme; takođe će biti osetljivo na dodir. Korisnici će moći prevlačiti prstom kako bi prilagodili nivoe zumiranja, a pola pritiska će se koristiti za fokusiranje snimka.

Zapravo, Capture dugme na iPhone 16 se navodno može pritiskati i dodirivati, otključavajući nekoliko dodatnih funkcija. Lagan pritisak, kažu, služiće za fokusiranje, dok će snažniji pritisak omogućiti snimanje slika ili pokretanje snimanja.

Osim toga, navodi se da će moći prevlačiti prstom levo ili desno po dugmetu kako bi zumirali ili smanjili sliku. Dok mnogi pametni telefoni trenutno omogućavaju podešavanje zumiranja pomoću tastera za jačinu zvuka, Apple-ov pristup sugeriše da prst neće morati napustiti Capture dugme, nudeći potencijalno praktičnije iskustvo.

S obzirom na to da dugme može biti pritisnuto, to implicira mehanički dizajn, što se razlikuje od ranijih glasina koje su ukazivale na kapacitivno dugme sa haptikom. Za razliku od kapacitivnih dugmadi koja detektuju dodir putem električnog punjenja, mehanička dugmad zahtevaju fizički pritisak da bi se aktivirala.

Raniji procureli podaci i spekulacije sugerišu da Apple namerava postaviti ovo dugme sa desne strane telefona, ispod dugmeta za uključivanje. Nedavno smo sarađivali sa 3D umetnikom kako bismo kreirali neke render slike koje predstavljaju potencijalni izgled serije iPhone 16 i gde bi se dugmad mogla nalaziti. Možete ih pogledati ovde.

Osim toga, izvor napominje da Capture dugme trenutno prolazi testiranje na standardnim, Plus i Pro modelima. Držimo palčeve da ova funkcija postane dostupna na svim modelima iPhone 16, umesto potencijalnog ograničenja samo na Pro uređaje, kako se ranije spekulisalo.

Sa nadolazećom serijom iPhone 16, Apple bi takođe mogao predstaviti telefoto sočivo sa tetra prismom za modele iPhone 16 Pro i Pro Max. Takođe se spekuliše da bi ne-Pro modeli mogli dobiti pojačanje, sa dodatkom RAM-a i unapređenjem Wi-Fi konekcije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.